A Ca l’Arana

Trobat mort un dofí gris a la platja del Prat de Llobregat

El cetaci, primer exemplar d’aquest tipus que apareix sense vida aquesta temporada, és una espècie escassa i vulnerable a Catalunya

Trobat mort un dofí gris a la platja del Prat de Llobregat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un exemplar de dofí gris, una espècie escassa a Catalunya i considerada vulnerable, ha aparegut mort aquest dimecres al matí a la platja de Ca l’Arana del Prat de Llobregat (Baix Llobregat), situada al Delta i a prop de la desembocadura del riu Llobregat.

Segons han explicat el consistori i la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, l’exemplar l’ha trobat el personal del Consorci del Delta del Llobregat, que ha avisat els tècnics de Medi Ambient de la Generalitat i l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

Autòpsia a la UAB

Membres del cos d’Agents Rurals i tècnics de la Generalitat s’han desplaçat fins al lloc per retirar el cos del dofí, que s’ha traslladat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per fer-li l’autòpsia.

Notícies relacionades

En un missatge a Twitter, la Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha lamentat els fets i ha explicat que es tracta del primer dofí gris que apareix mort a la platja aquesta temporada.

Per la seva banda, l’ajuntament ha destacat que la presència d’aquests animals i d’altres cetacis és habitual a la costa del municipi i un indicador de la bona salut de l’hàbitat marí.