ACCIDENT EN ANDRATX

Mor bussejant a Mallorca el documentalista submarí Fernando Garfella

Open Arms, oenagé amb la qual el submarinista de 31 anys havia col·laborat, batejarà una llanxa de rescat amb el seu nom

open

open

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El submarinista Fernando Garfella, autor de diversos documentals submarins, va morir en un accident de busseig aquest diumenge a la zona de Cala Estellencs, al nord de Mallorca. 

Garfella, de 31 anys, feia una immersió a prop de sa Dragonera, a Andratx, però va ser donat per desaparegut quan va passar molt temps sense que sortís a la superfície. Un amic del bussejador es va submergir per buscar-lo però es va quedar sense aire a l’ampolla i va haver d’emergir sense fer la descompressió necessària, per la qual cosa està ingressat en estat greu en un hospital de Palma.

Garfella era un amant i defensor del mar que col·laborava amb diferents ONG i organitzacions ecologistes, fins i tot va impulsar i va promoure la nova Reserva Marina del Freu de Sa Dragonera. Seguint aquesta línia, participava com a voluntari en diverses missions de rescat d’immigrants amb el barco de l’ONG Open Arms.

Bussejadors del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil de les Balears i Madrid s’han afegit a l’operatiu de rescat del cos, que s’estima que està a uns 80 metres de profunditat i a sis milles de la costa de Sant Elm, segons informa el ‘Diario de Mallorca’, del grup Prensa Ibérica.

Diverses entitats han lamentat la desaparició de Garfella. «Hem perdut una persona excepcional, el mar perd un gran aliat i Mallorca un realitzador submarí dels grans», ha tuitejat l’entitat conservacionista Mallorca Blue.

Open Arms ha anunciat que una de les seves llanxes, l’‘Echo 2’, portarà el nom del submarinista desaparegut. «Ha marxat un dels grans, i ens sap molt greu. Fer Garfella, company de missions en aquest mar del qual tantes vides va rescatar i que ahir es va cobrar la seva. Se’n va un amic, un admirat professional, massa aviat, però ens acompanyarà sempre», ha indicat el seu fundador, Óscar Camps.

Notícies relacionades

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha traslladat «una forta abraçada a tot l’equip» d’Open Arms.

 

Temes:

Balears