A OSONA

Detectat un abocament il·legal en una riera de Seva

La Guàrdia Civil troba una bomba de succió en una bassa pròxima a un abocador de construcció

20200427 488830 vertidosilegales 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha obert diligències contra un possible delicte contra el medi ambient després de detectar un abocament de residus contaminats a Seva (Barcelona) que es llençaven a una riera pròxima d’aigua corrent, on es barrejaven amb aigües netes.

Els residus procedeixen d’un abocador de la zona, habilitat únicament per emmagatzemar material inorgànic, com restes d’obres de construcció, en el qual es van observar irregularitats en el tractament dels rebutjos.

Concretament, els agents van trobar un grup electrogen connectat a una bomba de succió introduïda en una bassa de lixiviats –producte de la descomposició de residus orgànics– que a través d’una canalització parcialment soterrada es barrejava amb aigües netes i s’acaba abocant en una riera pròxima.

Després de la troballa, els agents del Seprona van sol·licitar a la gerència de la instal·lació que cessés els abocaments contaminants a la riera. L’abocador investigat està situat en una antiga pedrera que va cessar la seva activitat d’explotació al superar el nivell freàtic i arribar a un aqüífer. 

Delatats per les pluges

Les fortes pluges caigudes aquests dies a la zona han produït que la bassa es negués i hagin aflorat lixiviats que es produeixen per la degradació de matèria orgànica en descomposició de residus urbans i l’abocador dels quals no té habilitació per emmagatzemar. 

Notícies relacionades

 

Els agents del Seprona han instruït diligències per la suposada comissió d’un delicte contra el medi ambient i l’han posat en coneixement del Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Vic i del Servei d’Urbanisme i Medi Ambient de la Fiscalia Provincial de Barcelona.