RESIDUS ACUMULATS

La tempesta 'Gloria' torna plàstics de fa 40 anys

Envasos de productes que ja no es fabriquen apareixen a les platges catalanes després del temporal

undefined51996311 pl sticos de hace 40 a os encontrados en el litoral de giron200127215517

undefined51996311 pl sticos de hace 40 a os encontrados en el litoral de giron200127215517

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tots sabem la gran quantitat de plàstics que consumim des de fa dècades, molts dels quals no es reciclen correctament i acaben abocats al medi ambient. I quan la naturalesa es revolta, ens els torna. El temporal ‘Gloria’, que la setmana passada va afectar amb força a Girona, ha deixat una gran quantitat de residus a les platges i als rius. La sorpresa és que alguns són d’envasos que corresponen a productes venuts fa més de 20, 30 o 40 anys, com recull el Diari de Girona, del grup Prensa Ibérica.

A la Vall de Llémena, rius i rieres van augmentar de cabal de manera espectacular, fins al punt que alguns van arribar a desbordar-se. La força de l’aigua arrossegava tot el que trobava al seu pas. Entre ells, un envàs del conegut sabó Mistol, per rentar plats, amb un disseny que es va comercialitzar entre finals dels anys 70 i principis dels 80.

Ampolla de Mistol al riu Llémena.

Notícies relacionades

A la mateixa zona de Sant Martí de Llémena s’ha trobat una llauna d’oli de la marca Fina, una marca belga que va deixar de comercialitzar productes el 1999, quan es va fusionar amb Total.

Ampolla de pintures Fina

Una de les troballes que més ha circulat per les xarxes socials ha sigut a Roses, on s’ha trobat un envàs d’un gelat que fa gairebé tres dècades que no es fabrica. Concretament es tracta del Tubi Tabi de Frigo, que es va deixar de comercialitzar el 1993. Poc després, un altre usuari mostrava una imatge d’un envàs del mateix gelat portat pel temporal a Sant Antoni de Calonge.