SEPARAR ELS RESIDUS DE MANERA INNOVADORA

Catalunya assaja el reciclatge del futur

Un acord entre la Generalitat i Ecoembes permet posar en marxa el projecte Reciclatge 5.0

Mitjançant l'escaneig del codi QR, el contenidor detecta quan l'usuari està reciclant i li suma punts

ecoembes5

ecoembes5

1
Es llegeix en minuts
Víctor Fúser

Catalunya s’ha convertit en un territori pioner en l’anomenat Reciclatge 5.0, un projecte posat en marxa per Ecoembes (a través del seu centre d’innovació TheCircularLab) i la Generalitat de Catalunya per aplicar els conceptes de l’economia circular a la gestió de residus i reciclatge. En aquests moments ja s’està posant en pràctica als municipis d’Igualada, Sant Boi, Granollers i el Pla de l’Estany.

Notícies relacionades

El projecte busca revolucionar i repensar la manera de mobilitzar el ciutadà en qüestions mediambientals, utilitzant les tecnologies digitals. Reciclatge 5.0 consisteix a connectar el ciutadà amb el contenidor groc, a través del seu mòbil, i motivar-lo perquè recicli més i millor. Tot gràcies a avenços com la sensòrica, les ‘apps’, la gamificació i el 'blockchain'.

Els ciutadans que vulguin participar en aquesta iniciativa pilot s’hauran d’inscriure en la WebApp corresponent al seu municipi . Tots els contenidors/papereres intel·ligents disposaran d’un codi QR, que el ciutadà escanejarà quan estigui a prop, la qual cosa permetrà identificar la ubicació gràcies al seu smartphone. Per cada acció de reciclatge, el sistema computarà digitalment en RECICLOS, un sistema de puntuació digital, que permetrà bescanviar el seu compromís per productes o serveis relacionats amb la sostenibilitat.

Temes:

Reciclatge