Denúncia d'oenagés

El comerç de carn de gos i gat expandeix la ràbia a l'Àsia

Aquesta malaltia sega cada any la vida d'uns 30 milions d'animals

DOG77 YULIN (CHINA) 21/06/2016.-Un comerciante vende carne de perro en un mercado de la ciudad de Yulin, provincia Guangxi, China, hoy, 21 de junio de 2016. Varios miles de perros serán sacrificados hoy para incluirlos en el menú del día del festival de Carne de Perro de Yulin, frente a las protestas de defensores de los animales. EFE/Wu Hong

DOG77 YULIN (CHINA) 21/06/2016.-Un comerciante vende carne de perro en un mercado de la ciudad de Yulin, provincia Guangxi, China, hoy, 21 de junio de 2016. Varios miles de perros serán sacrificados hoy para incluirlos en el menú del día del festival de Carne de Perro de Yulin, frente a las protestas de defensores de los animales. EFE/Wu Hong / WU HONG (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El comerç de carn de gos i gat a l’Àsia propicia l’expansió de la ràbia i dificulta la lluita contra aquesta malaltia que mata uns 30 milions d’animals a l’any, han denunciat avui 83 organitzacions protectores d’animals.

En una carta oberta als governs asiàtics amb motiu del Dia Internacional de la Ràbia, que tindrà lloc divendres, les agrupacions han vinculat l’expansió de la malaltia al trasllat de gossos i gats i han advertit que la gran majoria de les morts humanes pel virus passen a l’Àsia.

"L’Organització Mundial de la Salut i l’Aliança Global per al Control de la Ràbia han reconegut la connexió entre el contagi de la ràbia i el comerç de carn de gos", han indicat les organitzacions en un comunicat conjunt distribuït per Humane Society International i firmat a Jakarta.

"Això provoca que un gran nombre de gossos amb malalties sense identificar siguin traslladats grans distàncies", han afegit.

El comunicat esmenta uns quants exemples de compravenda de carn de gos a la regió, com al Vietnam –on estima que 20.000 gossos són portats del sud al nord cada mes–, Indonèsia o Cambodja.

Minoria de la població

Notícies relacionades

La coalició d’oenagés reconeix també que la carn de gos i gat es consumida, en general, per una minoria de la població, i assegura que diversos governs estan prenent mesures per prohibir la venda i consum d’aquests animals.

Les organitzacions signants provenen d’Indonèsia, la Xina, Hong Kong, el Vietnam, les Filipines, l’Índia, Cambodja, Singapur, Taiwan, a més de fora d’Europa i els Estats Units.