Colonització

Rescatades cinc tortugues careta atrapades en un niu a la platja de Cambrils

És el tercer niu trobat a les platges catalanes aquest estiu

zentauroepp45070578 la generalitat obre el niu de tortuga careta descobert a cam180917114207

zentauroepp45070578 la generalitat obre el niu de tortuga careta descobert a cam180917114207

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Personal de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha rescatat aquest dilluns cinc tortugues careta que havien quedat atrapades en un niu a la platja de Vilafortuny de Cambrils (Tarragona), i després que una veïna el localitzés aquest diumenge.

L’equip ha trobat dos exemplars que havien mort i a 20 ous que no havien sobreviscut, tot i que 85 ous estaven oberts i possiblement la majoria de quelònids hauria arribat al mar, ha informat la Conselleria en un comunicat.

En total, la posta ha sigut de 112 ous i el 80% han fet eclosió amb èxit al niu, que és el tercer de tortugues careta trobat a les platges catalanes aquest estiu.

Colonització

Notícies relacionades

El primer es va trobar a la platja de Sant Simó de Mataró (Barcelona), on van néixer 98 tortugues, i el segon va ser localitzat a la platja de la Descàrrega de Premià de Mar (Barcelona), que es va traslladar a un altre municipi per garantir la seva incubació i eclosió.

Els experts consideren que es tracta d’un fenomen de colonització que en els propers anys augmentarà, i per això indiquen que és necessari obtenir el màxim d’informació possible sobre la conservació i protecció d’aquests nius.