PRIMER EXEMPLAR

Neix la primera cria de tortuga careta a la platja de Mataró

El 15 de juny passat, una tortuga de grans dimensions va dipositar 170 ous en un niu situat a la platja de Sant Simó

george lamberis youtubecom scxd8lzxik4 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La matinada d’aquest dilluns ha nascut al niu la primera cria de la tortuga careta que el 15 de juny passatva dipositar un total de 170 ous al costat d’un xiringuito a la platja de Sant Simó de Mataró.

Del total de la posta, 40 ous van ser traslladats a incubadores del Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) per fer un seguiment paral·lel. D’aquestes, 25 han nascut a lesincubadores  –n’hi havia 28 de fèrtils- que neden ja als tancs d’aigua del centre.

Els responsables de ‘El Xiringuitu’ van albirar a aquesta tortuga de grans dimensions el mes de juny passat quan es va disposar a posar el niu al costat del local, que mig centenar de voluntaris s’han encarregat de protegir i als quals el consistori ha agraït el seu paper i participació.

Tècnics de la Generalitat i la Fundació CRAM fan ara els treballs oportuns per protegir el primer exemplar i esperen que en les pròximes nits es produeixi l’eclosió de la resta d’ous, ja que normalment aquest tipus d’espècie –Caretta Caretta– sol fer-ho en horari nocturn.

Els tècnics del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat i del CRAM expliquen amb la col·laboració d’Agents Rurals, el dispositiu de voluntaris i de l’Ajuntament de Mataró, que s’uniran per aplicar el protocol previst per garantir les millors condicions per a la supervivència de les tortugues que surtin del niu.

Tots han fet una crida a la ciutadania i als mitjans interessats de seguir les indicacions marcades pels treballadors i de no sobrepassar els límits establerts. Tampoc es permet utilitzar flaix ni focus contra els exemplars, ja que podria ser nefast per als animals, causant-los desorientació i fins i tot ceguesa.

Notícies relacionades

La major part de les tortugues nascudes al CRAM seran alliberades a la mateixa platja de Mataró amb la majoria de les que faran eclosió al niu de Sant Simó. Una petita porció, tant del centre com del niu, es quedaran de moment en captivitat per fer estudis per preservar l’espècie.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA