A França

Un centenar de gats de carrer envaeix el Mont Saint-Michel

La previsió és dur a terme una campanya de captura i esterilització dels felins

zentauroepp43216043 monte saint michel o monte san miguel180507144740

zentauroepp43216043 monte saint michel o monte san miguel180507144740

1
Es llegeix en minuts

L’històric Mont Saint-Michel (nord-oest de França) està "envaït" des de fa diversos mesos per un centenar de gats de carrer que es passegen entre els visitants que acudeixen a un dels llocs més turístics del país, amb més de tres milions d’entrades anuals.

Segons recullen aquest dilluns mitjans francesos, l’emblemàtic lloc s’enfronta a una "superpoblació de gats de carrer" constatada per treballadors i habitants de la zona, que calculen que hi ha prop d’un centenar de felins.

Una campanya de recollida de firmes a internet, que ja té més de 1.300 signataris, va ser llançada l’1 de maig per demanar a l’ajuntament que es fes càrrec de la situació, ja que "no és admissible" la presència de "gats malalts en un lloc turístic".

Segons la responsable de la petició, alguns d’aquests animals són portadors de malalties com la grip felina, molt contagiosa entre els gats, la qual cosa "no és gaire higiènic en un lloc tan turístic com el Mont Saint-Michel, on hi ha molts restaurants."

L’alcalde de la localitat on es troba la famosa abadia, Yann Galton, va declarar al diari regional 'La Manche Libre' que es durà a terme una campanya de captura i esterilització dels felins.

Notícies relacionades

"La policia municipal i els serveis tècnics col·locaran trampes per capturar els gats errants", per després esterilitzar-los, va precisar.

El Mont Saint-Michel és el segon lloc més visitat de França per turistes després de París i des de 1979 figura a la llista del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.

Temes:

França