Neix per primera vegada en 5 anys un os panda gegant en un zoològic de Tòquio

És una de les espècies més vulnerables en el regne animal a causa de la dificultat que té per reproduir-se

Un exemplar de panda gegant ha nascut al zoo de Ueno de la capital japonesa. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Un exemplar de panda gegant ha nascut al zoo de Ueno de la capital japonesa, el primer naixement d'aquesta espècie vulnerable en aquest parc zoològic de Tòquio en un lustre, segons ha informat el centre a través d'un comunicat.

La cria, de la qual encara es desconeix el sexe, va néixer al voltant del migdia hora local (03.00 GMT), al voltant d'una hora després que la femella de panda, Shin Shin, trenqués aigües, explica el text.

Shin Shin havia sigut vista aparellant-se en diverses ocasions amb el panda mascle del zoo, Ri Ri, a finals de febrer, però no va ser fins a mitjans de maig quan va començar a mostrar signes que demostraven que podria estar embarassada, com falta d'energia o pèrdua de gana.

La mateixa parella, tots dos d'11 anys i traslladats des de la Xina el 2011, ja va tenir una cria el 2012, la primera d'aquest zoo en 24 anys, però va morir de pneumònia sis dies després de néixer.

Shin Shin va mostrar signes d'embaràs el 2013, encara que més tard es va demostrar que havia sigut una falsa alarma.

El naixement de la nova cria podria tenir un impacte positiu per al centre d'uns 26.700 milions de iens (uns 216 milions d'euros), segons experts locals consultats pel diari 'Nikkei'.

NOMÉS 36 HORES FÈRTILS

El panda gegant és una de les espècies més vulnerables en el regne animal a causa de la dificultat que té per reproduir-se, un problema derivat de la pèrdua d'hàbitat i l'endogàmia, i pel curt període fèrtil de les femelles, d'unes 36 hores a l'any.

El setembre del 2016 la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) va retirar l'os panda de la llista d'espècies en perill d'extinció i el va catalogar com una espècie "vulnerable" dins de la classificació de nou nivells que estableix.

Notícies relacionades

En virtut d'aquesta classificació que mesura el risc de desaparició de cada espècie, "en perill" és el quart esglaó en gravetat, "vulnerable" és el cinquè i "extint" el primer.

Segons l'últim recompte de les autoritats de la Xina, on viuen la majoria dels pandes gegants en llibertat, el país té 1.864 pandes gegants i 371 viuen en captivitat a tot el món. 

Temes:

Óssos Tòquio