NASCUT A MATARÓ

Mor als 98 anys el botànic Pedro Montserrat, gran especialista en flora del Pirineu

Va cofundar i va dirigir l'Institut Pirinenc d'Ecologia del CSIC, a Jaca

pedro montserrat 2011 herbario jaca

pedro montserrat 2011 herbario jaca

1
Es llegeix en minuts

El botànic i professor Pedro Montserrat Recoder, ecòleg vegetal de referència al segle XX i cofundador i director de l'Institut Pirinenc d'Ecologia del CSIC (IPE), va morir el 4 de febrer a l'edat de 98 anys a Jaca, la seva ciutat d'adopció, segons ha informat la institució en què va treballar fins a la seva jubilació el 1985. 

Pedro o Pere Montserrat, nascut a Mataró el 1918, va estudiar Ciències Naturals a la Universitat de Barcelona -sota la influència del pare Adeodat Marcet i del professor Pius Font Quer- i va obtenir la seva llicenciatura el 1945. Es va doctorar a Madrid el 1950 amb una tesi sobre la flora de la serralada litoral catalana i el 1953 va ingressar al CSIC (Consell Superior d'Investigacions Científiques). Durant la seva trajectòria es va especialitzar en ecologia de muntanya i agrosistemes, entre altres àmbits de la botànica, i pràcticament va recórrer tot el Pirineu a peu.

Notícies relacionades

A l'IPE, centre dependent del CSIC, va crear un gran herbari dedicat a plantes del Pirineu i d'Aragó que amb els anys es convertiria en el tercer més gran d'Espanya. També va ser un dels impulsors de 'Flora Ibérica', un compendi amb il·lustracions i descripcions de plantes que des del 1986 publica el Real Jardín Botánico de Madrid. Així mateix, va descriure 70 taxons nous i va escriure més de 500 articles científics.

Era membre de les reials acadèmies de ciències de Barcelona i Saragossa.