AUGMENT DE LA TEMPERATURA

Els corals de la Gran Barrera australiana, en estat crític

El 95% de la secció nord està afectat per un perillós emblanquiment

Anàlisi aèria de la barrera de corall del nord-est d’Austràlia efectuat per investigadors de la James Cook University. / periodico

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El 95% dels corals de la secció nord de la Gran Barrera australiana, l’escull més gran del món i un centre de biodiversitat incomparable, es veuen afectats aquest any per un perillós emblanquiment o decoloració motivat per l’augment de la temperatura i de l’acidesa de l’aigua, segons una anàlisi visual amb mitjans aeris d’investigadors de la James Cook University (JCU), a l’estat de Queensland.

Notícies relacionades

La situació és pitjor del que s’esperava, diuen els autors. «Hem vist enormes nivells de blanqueig en uns 3.000 quilòmetres de la franja nord de la Gran Barrera», va declarar en un comunicat l’investigador de la JCU i coordinador de l’anàlisi, Terry Hughes, després d’un recompte entre la ciutat de Cairns, al nord-est d’Austràlia, i l’estret de Torres, ja al límit amb Nova Guinea. 

Dels 520 corals examinats, només quatre se salvaven de la pèrdua de color. La situació, va dir Hughes, és molt pitjor que la de 1998 i el 2006, amb una gran mortaldat de corals. «Calculo que la meitat moriran el mes que ve», va avisar sobre la situació actual.