Remolcat el vaixell que feia una setmana que estava a la deriva al golf de Biscaia

L'armador del 'Modern Express' busca un port refugi, probablement a Espanya, per estabilitzar el vaixell de càrrega

Remolcat el vaixell que feia una setmana que estava a la deriva al golf de Biscaia

LOIC BERNARDIN

1
Es llegeix en minuts
EVA CANTÓN / PARÍS

 

Les tasques per remolcar el vaixell de càrrega de bandera panamenya ‘Modern Express’, a la deriva des del 26 de gener al golf de Biscaia, han començat amb èxit aquest dilluns, quan el vaixell era només a 44 quilòmetres de la costa francesa, al sud-oest d'Arcachon.

Quatre experts de l'empresa holandesa Smit Salvage han aconseguit enganxar el vaixell al remolcador espanyol ‘Centaurus’ i el vaixell accidentat està sent arrossegat cap a l'oest mar endins.

La prioritat, segons el portaveu de la prefectura marítima de l'Atlàntic, Louis-Xavier Renaux, és allunyar el vaixell de la costa per, en una segona fase, dirigir-lo cap a un “port refugi” situat en una zona tranquil·la i, un cop allà, intentar estabilitzar-lo. L'armador del vaixell està portant a terme les negociacions amb les autoritats marítimes per determinar el destí del vaixell i no es descarta que sigui un port espanyol.

SENSE FUGA DE CARBURANT

Notícies relacionades

La nau va enviar un senyal d'auxili dimarts passat a uns 280 quilòmetres de la costa gallega a l'haver-se escorat de manera notable, probablement perquè es va moure la càrrega. Els 22 membres de la tripulació, de nacionalitat filipina, van ser evacuats per helicòpters de salvament espanyols. Matriculat el 2001, el 'Modern Express' transportava des de Gabon cap a L'Havre 3.600 tones de fusta i materials de construcció.

Les autoritats franceses han assegurat que no hi ha hagut cap fuga de carburant i que el risc de contaminació és mínim. No obstant, diverses localitats costaneres franceses tenen preparats plans antipol·lució per si haguessin de fer front a l'eventualitat d'un naufragi. El vaixell transporta 300 tones de gasoil, lluny de les 77.000 que portava el ‘Prestige’ quan va naufragar davant les costes de Galícia el 2002.