PROGRAMA IBERLINCE

Un caçador mata a Ciudad Real un dels linxs del programa de reintroducció

L'animal, procedent d'un centre de cria en captivitat, va ser alliberat a l'estiu

Alliberament al terme municipal de Villamanrique, a Ciudad Real, del linx Kala, una femella que dos mesos després va aparèixer morta.

Alliberament al terme municipal de Villamanrique, a Ciudad Real, del linx Kala, una femella que dos mesos després va aparèixer morta. / EFE

1
Es llegeix en minuts
ANTONIO MADRIDEJOS / Barcelona

Kenitra, un dels vuit linxs alliberats l'estiu passat a Castella-la Manxa dins un programa per a la reintroducció de l'espècie, ha mort a conseqüència d'un tret accidental en un finca de caça de la província de Ciudad Real, segons ha informat a la seva pàgina web el projecte Iberlince.

La mort d'aquest exemplar es va produir dimecres en el transcurs d'una acció de caça en una finca de Torre de Juan Abad, segons sembla destinada al control de guineus. Segons Iberlince, la propietat de la finca on va passar el succés es va posar immediatament en contacte amb els agents mediambientals de la Conselleria d'Agricultura per informar del fet i fer les diligències oportunes.

Una vegada al lloc dels fets, els agents van comprovar que es tractava de Kenitra, exemplar alliberat el 3 de juliol d'aquest any, el cadàver del qual ha estat portat al centre de recuperació El Chaparrillo, on se li practicarà la necròpsia.

Kenitra era un mascle que procedia del centre de cria de La Olivilla, a Santa Elena (Jaén), i que va ser alliberat juntament amb Kaplán, Kairós i Kiowa amb l'objectiu que aquests exemplars anessin conformant un futur nou nucli reproductor per a l'espècie.

UNA ALTRA MORT RECENT

Notícies relacionades

La mort de Kenitra s'uneix a la mort, el mes de setembre passat, de Kala, un altre dels vuit linxs alliberats a l'estiu que va aparèixer sense vida al terme municipal de Villamanrique per causes que encara es desconeixen. La Conselleria d'Agricultura va descartar que la seva mort es produís per verí.

El projecte Iberlince espera consolidar les últimes poblacions de linx ibèric a Espanya, situades a Sierra Morena (Còrdova-la Manxa i Portugal.