Un nou cas a Jaén eleva a 15 linxs els atropellats aquest any a Andalusia

Es tracta d'una femella de dos o tres anys, sense radiomarcador

1
Es llegeix en minuts

El nombre de linxs ibèrics morts per atropellament a la carreteres andaluses des de començament d'any ha arribat ja els 15 exemplars, superant els 14 que van morir en tot el 2013, després de l'última mort registrada aquest diumenge a l'autovia A-4 a l'altura del terme municipal de Bailèn (Jaén).

Segons han informat aquest dilluns a Efe fonts del programa Life Iberlince, tècnics de la Conselleria de Medi Ambient i Ordenació del Territori van rebre ahir l'avís de la Guàrdia Civil de l'atropellament d'un linx ibèric a la A-4, sentit Madrid, en el punt quilomètric 303.

Es tracta d'una femella de dos o tres anys, sense radiomarcador, que un cop morta ha estat traslladada al Centre d'Anàlisi i Diagnòstic de la Fauna Silvestre (CAD) de la Junta d'Andalusia, on se li practicarà la necròpsia.

Notícies relacionades

Des de començament d'any s'han notificat sis atropellaments mortals de linxs a la província de Còrdova, altres sis a la de Huelva i tres, a Jaén.

S'està a l'espera dels resultats de la necròpsia a les restes del cadell trobat la setmana passada en una prospecció realitzada a l'A-481 per determinar si la causa de la mort també ha estat l'atropellament.