L'estat de les platges de Catalunya, al minut

Protecció Civil de la Generalitat ofereix informació de l'estat de l'aigua, el tipus de sorra, la presència de meduses i altres dades d'interès del litoral català

1
Es llegeix en minuts

Per segon any la Generalitat de Catalunya, a través de Protecció Civil, posa a disposició dels usuaris un servei per estar informat en temps real de l'estat de les platges, amb dades relatives a l'estat de l'aigua, el tipus de sorra, si hi ha o no hi ha presència de meduses, la bandera que oneja a les diferents platges de tot Catalunya --verda, groga o vermella-- i tot tipus d'informació perquè els banyistes puguin triar quina és la platja idònia per capbussar-se o difrutar del sol durant aquest estiu.

Aquest any s'ha millorat la informació i la presentació. Per exemple, la informació que proporcionen els socorristes, validada per l'Institut de Ciències del Mar, gestor a l'Estat espanyol del programa europeu Jelly Risk, arriba a detallar, entre altres coses, l'espècie, la quantitat i la perillositat de les meduses.

També apareixen al visor les platges que no disposen de servei de socorrista, i compta amb l'opció de compartir la informació a les xarxes socials. Fins i tot si l'usuari que consulta el visor està geolocalitzat, i se li recomana un itinerari per accedir a la platja. 

Notícies relacionades

El servei s'actualitzarà al començament del dia i cada vegada que hi hagi un canvi ressenyable, perquè en tot moment l'usuari pugui disposar de tota la informació i decidir així a quina platja catalana es vol dirigir. La informació proporcionada en aquesta pàgina web s'elabora gràcies a les dades proporcionades pels municipis i els ajuntaments, així com d'altres organismes que disposen d'informació relativa a l'estat de les platges, com la Creu Roja i Proactiva. 

El color de les banderes està disponible a partir de les onze del matí, hora en què la majoria de platges comencen els serveis de vigilància.