Eliminat un segon niu de vespa asiàtica a les comarques de Girona

El rusc estava als afores de Ripoll i va ser localitzat per uns vianants

Agents rurals examinant el niu després d’haver-lo despenjat d’un arbre.

Agents rurals examinant el niu després d’haver-lo despenjat d’un arbre.

1
Es llegeix en minuts
FERRAN COSCULLUELA / Girona

Els agents rurals han retirat avui un nou niu de vespa asiàtica a les comarques de Girona. En aquesta ocasió el rusc s'ha localitzat als afores de Ripoll, mentre que el primer es va trobar al mes de desembre a Sant Privat d’en Bas, a la comarca de la Garrotxa.

La retirada d'aquest segon niu s'ha utilitzat com a prova pilot per comprovar quines són les millors tècniques d'eliminació i a l'hora d'extreure informació sobre el comportament de l'espècie. El rusc localitzat al desembre va ser eliminat per tècnics del País Basc, on la vespa asiàtica està present des de fa vuit anys.

Devoradora d'abelles

Notícies relacionades

Aquesta espècie invasora, que sol construir els nius a les branques dels arbres a considerable altura, es menja les abelles i posa en risc la producció de mel i la pol·linització. L'avís d'aquest segon niu, que és més gros que una pilota de futbol, el van donar unes persones que el van veure quan passejaven.

En aquesta època de l'any, el niu és inactiu i les reines fecundades n'han sortit per hibernar a l'interior d'algun tronc o en altres espais protegits. A la primavera, aquestes femelles tornen a formar noves colònies per afavorir la dispersió de l'espècie.