APROVAT EN PLE

La nova ordenança contra el ‘botellon’ de Mataró també perseguirà la mendicitat

  • El consistori endureix les mesures contra el consum d’alcohol a la via pública en resposta a les «demandes dels ciutadans»

La nova ordenança contra el ‘botellon’ de Mataró també perseguirà la mendicitat

JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

El ple municipal de l’Ajuntament de Mataró ha aprovat inicialment una nova ordenança de civisme i convivència. Amb aquesta ordenança es vol donar resposta a les demandes de la ciutadania respecte a les conductes a l’espai públic de la ciutat.

El document aprovat recull una sèrie de mesures entre les quals destaca un increment de les sancions pel consum d’alcohol a la via pública. A partir d’ara, es tipifiquessin com a greus, amb una multa mínima de 450 euros.

La pràctica del ‘botellon’ és habitual a zones com el polígon del Pla d’en Boet, així com al recorregut entre l’estació i la zona d’oci nocturn, o a espais com el Parc Forestal.

Amb la nova ordenança, el consistori estén la prohibició del consum d’alcohol a la via pública. La norma anterior només feia referència a l’espai públic, mentre que l’ordenança acabada d’aprovar inclou llocs de pública concurrència com els espais privats d’ús públic.

A més, la nova norma limita l’horari de venda d’alcohol als establiments comercials entre les 23.00 i les 8.00 hores.

Persecució de la mendicitat

A part del ‘botellon’, la nova norma inclou altres mesures que poc tenen a veure amb el consum d’alcohol al carrer. Per exemple, el text aprovat preveu la prohibició de «determinades conductes com la mendicitat o els grafitis», segons ha recollit l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Pel que fa a les molèsties a l’espai públic, com per exemple a parcs i places, la nova ordenança estableix una limitació horària per al seu ús general, o de determinades activitats als espais on «no sigui possible evitar o reduir les molèsties derivades d’aquests usos o activitats».

Notícies relacionades

En aquesta línia, el ple també va aprovar dotar la policia local de la potestat de desallotjar espais públics en cas que es produeixin «situacions d’incivisme», tal com indica l’ACN. El document introdueix la prohibició de reproduir música excessivament elevada a la via pública per part de persones o vehicles, l’obligació dels responsables dels establiments oberts al públic d’evitar el comportament sorollós dels seus clients o la prohibició d’acampar vehicles o persones al nucli urbà.

Una vegada aprovada inicialment pel ple municipal, la nova ordenança se sotmet a exposició pública per presentar al·legacions, durant un període de 30 dies.

Temes:

Mataró Botellon