Mataró crea un registre de solars sense edificar per evitar l’especulació

  • El registre dona recursos al consistori per reduir el nombre de solars sense edificar que hi ha a la ciutat

Mataró crea un registre de solars sense edificar per evitar l’especulació

AJUNTAMENT DE MATARÓ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nou registre municipal de solars sense edificar servirà al consistori per incentivar la construcció i evitar més promocions fantasma. En el registre constaran els incompliments per part dels constructors, ja sigui en cas que l’inici de les obres es retardin, o en cas que la construcció vagi més enllà del que marqui la licitació.

També constaran en l’inventari els casos en què s’incompleixin els termes fixats en les ordres d’execució d’obres de conservació o de rehabilitació, amb l’objectiu de garantir la seguretat de les persones o el patrimoni.

Notícies relacionades

L’ànima de la creació d’aquest registre és la de controlar els nombrosos solars abandonats que hi ha a Mataró i, en conseqüència, recolzar l’edificació i el manteniment dels immobles. D’aquesta manera, l’ajuntament podrà expropiar el solar per edificar, ja sigui d’ofici o a instàncies d’entitats urbanístiques; i també sotmetre el solar o la finca a expropiació, venda o subhasta forçosa.

Com que el registre serà públic, hi podrà accedir qui vulgui. A més, qualsevol persona podrà demanar al consistori l’expropiació de la finca si el propietari no ha edificat, rehabilitat o garantit que ho farà en el termini de temps acordat.