El Futur del Reciclatge

Realitat Virtual per conscienciar sobre el futur del reciclatge al Maresme

Mataró acull «Maresme Circular», la nova iniciativa del Consorci de Residus del Maresme en forma de viatge immersiu

Realitat Virtual per conscienciar sobre el futur del reciclatge al Maresme

Consorci de Residus del Maresme

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consorci de Residus del Maresme ha estrenat «Maresme Circular Experiència Immersiva», un viatge al present i al futur del reciclatge a través de la Realitat Virtual que busca la conscienciació mediambiental.

L’usuari se submergeix en la Planta de Revalorització de Residus del Maresme i gaudeiz d’unes vistes panoràmiques de Mataró i de bona part de la comarca.

Descobrir una ciutat del futur

A través d’aquest viatge virtual es podrà descobrir una ciutat sostenible i autosuficient del futur.

Tot això en 25 minuts i amb l’ajuda d’un dron animat que, a més de guiar el visitant, li permetrà conèixer els conceptes de l’economia circular i el «downcycling».

«La solució: generar menys residus»

«Molta gent creu que el problema dels residus es resol amb el reciclatge, que consisteix a aprofitar coses que els humans ja no volem per fabricar-ne de noves...»

«Però reciclar no és la solució als vostres problemes. La solució és generar menys residus», exclama el dron, amb un to informal i pròxim.

Aquesta experiència immersiva insta els participants a reflexionar sobre el consum responsable i sobre la necessitat d’adoptar un compromís amb els residus que es generen.

‘Hand Tracking’

Aquest projecte compta també amb tecnologia avançada que ho fa possible, com per exemple el ‘hand tracking’: una tècnica de seguiment a temps real de les mans de l’usuari que permet la manipulació d’objectes virtuals sense ús de cap dispositiu addicional.

L’usuari podrà participar en una simulació virtual sobre el procés de reciclatge a partir d’agafar plàstics utilitzats i convertir-los en gransa, la matèria primera secundària que s’obté quan es recicla el plàstic, i, posteriorment, transformar-la en un objecte funcional.

La tecnologia immersiva, desenvolupada amb el sistema avançat de generació de videojocs 3D, Unreal Engine, i l’ús d’àudio binaural dissenyat per l’estudi OIDO, genera una sensació virtual altament realista.

Més de 5.000 usuaris la visitaran

Notícies relacionades

Aquest viatge immersiu s’engloba dins del programa d’educació ambiental del Consorci de Residus del Maresme i es calcula que en aquest curs escolar el podran visitar més de 5.000 usuaris

 Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró