Salut

L’Hospital de Mataró rep acreditació d’unitat d’ecografia clínica

La distinció assegura la capacitació de professionals i la qualitat de les exploracions realitzades

L’Hospital de Mataró rep acreditació d’unitat d’ecografia clínica
1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Hospital de Mataró (Maresme) ha rebut l’acreditació de la Unitat Funcional d’Ecografia Clínica atorgada per la Societat Espanyola de Medicina Interna (SEMI), que assegura la capacitació de professionals i la qualitat de les exploracions realitzades.

El servei de Medicina Interna del centre hospitalari realitza anualment unes 300 exploracions d’ecografia clínica, tant en les unitats d’hospitalització com en consultes externes, hospital de dia polivalent o hospital a domicili.

Notícies relacionades

Es tracta d’una ecografia que es realitza fora de la unitat de diagnòstic per la imatge, normalment a peu de llit del pacient, que en cap cas substitueix l’ecografia convencional realitzada pels radiòlegs, però que permet al metge complementar l’exploració física i millorar el diagnòstic.

L’acreditació també pretén promoure la docència en ecografia clínica, facilitar la implantació d’aquesta tècnica tant en el Servei de Medicina Interna com en altres serveis de l’hospital i promoure la investigació amb altres centres.