Distinció del Govern

Mataró acollirà la gala d’entrega de la Creu de Sant Jordi a Estopa

  • El Teatre Monumental serà l’escenari on els premiats recolliran un dels màxims reconeixements de la Generalitat de Catalunya

  • Entre les 20 persones i 10 entitats guardonades també figuren l’actriu Carme Elias, l’activista social Fàtima Ahmed, l’escriptor Josep Espunyes o el pallasso Tortell Poltrona

Mataró acollirà la gala d’entrega de la Creu de Sant Jordi a Estopa

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Teatre Monumental de Mataró (Maresme) acollirà dilluns vinent 11 de juliol la gala d’entrega de la Creu de Sant Jordi, que reconeixerà, entre altres guardonats, la trajectòria musical d’Estopa. La cerimònia que premiarà un total de 20 persones i 10 entitats serà a les 19 hores i es podrà seguir en directe per TV-3.

La Creu de Sant Jordi, una de les màximes distincions que atorga la Generalitat de Catalunya, posa en valor totes aquelles persones o entitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en defensa de la seva identitat o en l’àmbit cívic o cultural.

En el cas d’Estopa, la Generalitat ha condecorat els germans Muñoz «per ser el grup català que més discos ha venut i la popularitat de les seves cançons, amb temes molt arrelats a la quotidianitat i amb influències del pop, el flamenc i la rumba catalana». A més, els considera «un referent per a diverses generacions».

Els nomenaments, que preserven la paritat de gènere, també han distingit, entre d’altres, l’actriu Carme Elias, l’activista social Fàtima Ahmed, l’escriptor Josep Espunyes, el pallasso Tortell Poltrona o la política i activista Maria Olivares, així com l’esportista Laia Palau, l’economista Carme Trilla, la pastora Marina Vilalta i el sociolingüista Miquel Strubell, a títol pòstum.

Notícies relacionades

Igualment, la Creu de Sant Jordi també es marca com a objectiu reflectir la diversitat de camps en què treballen les persones i les entitats distingides amb les creus, així com la representació territorial. Per tot això, també han rebut el guardó l’Associació Drets Sexuals i Reproductius, així com entitats culturals com la Fundació del Gran Teatre del Liceu i entitats vinculades als castellers i a la joventut. També els laboratoris Hipra han rebut el guardó per la seva «implicació en la recerca d’una nova vacuna» contra la covid.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró