Mataró comptarà amb un equip de 12 de serenos a partir del juliol

La prova pilot, que durarà sis mesos, pretén millorar la convivència i la percepció de confiança a l’espai públic durant la nit

Mataró comptarà amb un equip de 12 de serenos a partir del juliol

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Com ja passa en ciutats com Santa Coloma de Gramenet o Cornellà de Llobregat, Mataró (Maresme) comptarà amb un servei de serenos per afavorir la detecció i comunicació d’incidències durant l’horari nocturn. A partir del 4 de juliol, un equip de 12 de serenos recorrerà de nit els carrers de la capital del Maresme amb l’objectiu de millorar la convivència i la percepció de la confiança en l’espai públic.

Així ho han explicat aquest matí l’alcalde, David Bote; el regidor de Seguretat Pública, Juan Carlos Jerez, i el regidor d’Ocupació, Sergi Morales, en la roda de premsa de presentació d’una prova pilot que durarà sis mesos.

L’equip d’agents cívics nocturns estarà format per 12 persones –dues de les quals seran les coordinadores del servei– contractades pel consistori mitjançant una convocatòria de plans d’ocupació propis per afavorir la inserció de persones amb dificultats d’inserció laboral. Aquests 12 agents cívics nocturns aniran identificats com a «serenos» i faran tasques de suport als serveis de l’ajuntament que habitualment no treballen en horari nocturn

Les funcions

A més de detectar i comunicar incidències mitjançant la seva presència continuada al territori, els serenos tindran rutes de servei predefinides i coordinades amb la Policia Local, a qui avisaran sempre que es produeixi alguna incidència relacionada amb la seguretat, el civisme i la convivència, les ocupacions, els horaris de tancament d’activitats públiques o l’abocament de residus i la neteja, entre altres casos. Igualment, també serà la seva missió vetllar pel compliment de campanyes de prevenció en situacions relacionades amb la violència de gènere.

Notícies relacionades

Els serenos treballaran de dilluns a diumenge, de les 22 a les 5 hores, i en cada servei hi haurà tres parelles formades per dos de serenos cada una, desplegades pels tres districtes policials: Cerdanyola-Oest, Centre-Sud i Rocafonda-Est. Els caps de setmana també es desplegaran amb especial atenció en zones de consum d’oci. Durant les Santes, la seva presència es concentrarà als espais on tinguin lloc els actes de la festa major.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró

Temes:

Mataró