‘Maquetem Mataró’

Més de 400 estudiants de Mataró participen en la construcció d’una gran maqueta de la ciutat

  • L’exposició s’inaugurarà el dijous 19 de maig a les 18 h a l’Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro

  • Es podrà visitar del 19 al 25 de maig

Més de 400 estudiants de Mataró participen en la construcció d’una gran maqueta de la ciutat

Ayuntamiento de Mataró

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 19 de maig es presenta a la nostra ciutat la segona edició del projecte ‘Maquetem Mataró’, una maqueta de la ciutat en què han participat 405 alumnes de secundària de quatre instituts diferents de la capital del Maresme. L’exposició de la maqueta, en la qual es podrà veure un reportatge fotogràfic de la seva creació, s’inaugurarà dijous 19 de maig a les 18 hores a l’Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro i es podrà visitar del 19 el 25 de maig. L’horari de visita de la mostra serà de dimarts a dissabte, de 17.30 a 20.30 h, i diumenges i dies festius, d’11.30 a 13.30 h.

Tal com explica Roser Garcia, professora de matemàtiques de l’Institut Damià Campeny i coordinadora del projecte, «a la producció final s’han creat 159 plaques de cartró ploma de 50x70 centímetres per generar el pla de Mataró, que té una mida total de 9x9 metres aproximadament fet a escala 1:400». A més, es podrà veure una altra maqueta, feta amb impressora 3D, on es podrà observar la topografia de la ciutat.

El grup de treball s’ha creat amb el professorat impulsor de cadascun dels quatre centres participants en aquesta edició del projecte ‘Maquetem Mataró’: Institut-Escola Àngela Bransuela, Institut Alexandre Satorras, Institut Cinc Sènies i Institut Damià Campeny. Per coordinar el treball dels 405 alumnes que han participat en el projecte, el grup s’ha reunit de manera telemàtica al llarg d’aquest curs per concretar tots els aspectes relacionats amb els continguts, l’avaluació i la producció final.

El projecte sorgeix de la creació de la seqüència didàctica de geometria del Grup Vilatzara. Procurant construir les matemàtiques a partir d’interpretar fenòmens quotidians, es va apostar per crear una activitat que s’enriquís del treball en xarxa entre diferents centres de la ciutat de Mataró.

Oberts a noves incorporacions

Com a novetat en aquesta segona edició, s’han incorporat al projecte altres departaments dels diferents centres educatius: Tecnologia, Ciències Socials, Visual i Plàstica i Català. També hi han participat els alumnes del Batxillerat Artístic del Satorras, amb la creació del logo i del cartell d’aquesta nova edició del projecte.

Notícies relacionades

Des de l’organització expliquen que el grup de treball, reconegut en el Pla de Formació Permanent de zona del Professorat, està obert a la incorporació de nous centres de cara a futures edicions del projecte.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO