Serveis públics

La Biblioteca Popular de la Fundació Iluro passa a ser la tercera biblioteca municipal de Mataró

  • Així, l’Ajuntament també subroga els cinc treballadors de l’actual plantilla i hi aportarà dos empleats més

La Biblioteca Popular de la Fundació Iluro passa a ser la tercera biblioteca municipal de Mataró

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 24 de febrer es va fer efectiu l’acord pel qual la Fundació Iluro cedeix a l’Ajuntament de Mataró (Maresme) les instal·lacions de la seva Biblioteca Popular de manera indefinida mentre tinguin ús de biblioteca.

El ple del 2 de desembre del 2021 va aprovar per unanimitat el conveni per integrar la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Mataró. D’aquesta manera, la xarxa s’amplia amb un nou equipament al centre de la ciutat, que se suma a la Biblioteca Pompeu Fabra, situada a la plaça d’Occitània, i a la Biblioteca Antoni Comas, situada a l’edifici de l’antic escorxador municipal al barri de Rocafonda-Escorxador.

L’espai ocupat per l’equipament és de 1.513,69 m2 (1.144,60 m2 a la planta baixa i 369 m2 a la primera planta) i l’accés es farà pel carrer Palau, 18. L’Ajuntament també té el dret d’adquisició preferent de l’immoble per tempteig i retracte en cas que l’immoble es posés a la venda. Per la seva banda, el consistori de Mataró subroga el personal (5 persones) que treballa actualment a la biblioteca, i hi aportarà dos treballadors més.

Adequació i manteniment

La Fundació Iluro s’ha fet càrrec de les obres per adequar els espais seguint els criteris i instruccions dels serveis tècnics de la Diputació de Barcelona perquè l’equipament pugui formar part, com les altres dues biblioteques de Mataró, de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament, al seu torn, està instal·lant el mobiliari necessari i assumirà els costos de neteja, assegurança, manteniment informàtic i mobiliari, fons documental i telecomunicacions.

Notícies relacionades

Quant a les despeses de manteniment de les instal·lacions i de consums, s’ha establert un període transitori de tres anys durant el qual es farà càrrec la Fundació Iluro.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO