Estratègia conjunta

L’Arc Metropolità reclama a la Generalitat reforçar la veu dels municipis de la segona corona metropolitana

  • Durant la trobada, s’han tractat temes relacionats amb la mobilitat, les infraestructures i les polítiques de vivenda

L’Arc Metropolità reclama a la Generalitat reforçar la veu dels municipis de la segona corona metropolitana

Ayuntamiento de Sabadell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Representants de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità s’han reunit amb el vicepresident del Govern de la Generalitat i responsable de Polítiques Digitals i de Territori, Jordi Puigneró. Durant la trobada, l’associació presidida per l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha exposat al vicepresident els seus objectius i àmbits de treball amb la voluntat de reforçar la veu dels municipis de la segona corona metropolitana en la presa de decisions, i en la planificació i desenvolupament tant de la regió metropolitana com del conjunt del territori.

Durant la trobada s’ha abordat la necessitat d’inversions tant en la xarxa ferroviària com la viària que permetin millorar i garantir la mobilitat de les persones i mercaderies, tant entre els municipis que integren l’arc metropolità com amb els principals centres d’activitat i infraestructures (l’aeroport de Barcelona-el Prat, el port de Barcelona o les estacions de Sants i la Sagrera).

Així mateix, s’ha posat de manifest la necessitat de treballar conjuntament en les polítiques en matèria d’ordenació del sòl i la vivenda que aportin solucions globals a qüestions com l’envelliment del parc de vivenda, les tensions socials derivades d’aquesta situació i la necessitat de disposar de pisos a preu assequible amb les condicions d’accessibilitat i eficiència energètica mínimament exigibles.

En la reunió també ha participat el secretari general del departament, Ricard Font; el secretari d’Estratègia, Informació i Coordinació Territorial, Xavier Fornells; el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín; la directora de l’Incasòl, Mercè Conesa; el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra; la directora dels Serveis Territorials del departament a Barcelona, Maria Mercè Santmartí; els vicepresidents de l’associació de l’Arc Metropolità, Xavier Fonollosa i Pere Regull, i diversos alcaldes, alcaldesses i representants municipals.

Els municipis associats

Notícies relacionades

L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità va ser constituïda l’abril del 2021 pels municipis de Sabadell, Terrassa, Mataró, Granollers, Mollet del Vallès, Rubí, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Martorell. L’entitat pretén unir l’anomenada segona corona de Barcelona, una sèrie de municipis amb característiques molt similars i necessitats específiques i diferents d’altres municipis de Barcelona.

Més notícies de SabadellMataróTerrassaRubí i Mollet a l’edició local de EL PERIÓDICO