Coronavirus

Detecten 7 casos de covid en pacients que estaven ingressats a l’Hospital de Mataró per diverses patologies

  • El centre mataroní ha iniciat un cribratge massiu entre pacients i professionals, amb unes 1.300 persones incloses

1
Es llegeix en minuts
EFE

Set pacients ingressats a l’Hospital de Mataró (Maresme) per diverses patologies van donar positiu en covid-19 dilluns a la tarda, així que el centre ha iniciat un cribratge massiu entre pacients i professionals, amb unes 1.300 persones afectades. Fonts de l’Hospital de Mataró han explicat aquest dimarts a Efe que els set malalts als quals s’ha detectat covid estan ingressats en diferents serveis, però que aquests contagis s’han considerat com un brot al tractar-se de més de tres casos que han coincidit al mateix lloc en les últimes 48 hores, tal com estipula el protocol del Departament de Salut.

Després de constatar-se la situació, el comitè de crisi del centre ha decidit iniciar un cribratge massiu d’un miler de professionals que estan treballant des del 6 de desembre i també de tots els pacients ingressats al centre sanitari, uns 300. Les mateixes fonts han recordat que tots els pacients que ingressen a l’Hospital de Mataró passen una prova de detecció de la covid-19 abans de ser admesos i que es repeteix a les 48 hores.

En el control realitzat dilluns a la tarda es van detectar aquests set casos, que se sumen als 32 positius ingressats per covid-19 a l’hospital, dels quals deu estan greus a la unitat de cures intensives en el dia d’avui.

Notícies relacionades

Divendres passat, dia 10, l’Hospital de Mataró va restringir les visites de persones ingressades gairebé totalment, excepte en situació de final de vida, parts, pacients menors d’edat, usuaris de la targeta Cuida’m o bé casos especials en què l’equip mèdic determini el contrari, davant l’augment de casos a la comarca del Maresme.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO