Municipalització

Mataró acorda integrar la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro com a equipament municipal

  • L’immoble serà cedit a l’ajuntament de forma indefinida mentre es destini a biblioteca i se’n subroga el personal

  • Amb la integració a la xarxa municipal, Mataró passa a tenir tres biblioteques públiques

Mataró acorda integrar la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro com a equipament municipal

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Elple municipal de l’Ajuntament de Mataró (Maresme) va aprovar el 2 de desembre, per unanimitat, el conveni per integrar la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro a la Xarxa de Biblioteques Municipals. Amb aquest acord, Mataró tindrà tres biblioteques públiques: la Biblioteca Pompeu Fabra, la Biblioteca Antoni Comas i la nova biblioteca al barri del Centre, que està pendent de nom.

El consistori i la Fundació Iluro van iniciar el 2014 les negociacions per al futur de l’equipament, i el 2017 es va firmar el protocol per a la integració a la Xarxa de Biblioteques Municipals. Així, des de l’Ajuntament de Mataró expliquen que, fins ara, aquesta biblioteca ha donat servei a més de 139.000 usuaris a l’any.

D’acord amb el conveni aprovat ahir pel ple municipal, la Fundació Iluro cedirà a l’administració local les instal·lacions de forma indefinida mentre tinguin ús de biblioteca. L’espai ocupat per l’equipament seran 1.513,69 m2(1.144,60 m2 a la planta baixa i 369 m2 a la planta primera) i l’accés es farà pel carrer de Palau, 18. L’ajuntament també tindrà el dret d’adquisició preferent de l’immoble per tempteig i retracte.

Personal i manteniment de l’espai

La Fundació Iluro s’ha fet càrrec de les obres per adequar els espais seguint els criteris i instruccions dels serveis tècnics de la Diputació de Barcelona. Per la seva banda, l’ajuntament instal·larà en els pròxims mesos el mobiliari necessari. També assumirà els costos de neteja, assegurança, manteniment informàtic i mobiliari, fons documental i telecomunicacions. Quant a les despeses de manteniment de les instal·lacions i consums, s’ha establert un període transitori de tres anys durant el qual se’n farà càrrec la Fundació Iluro.

Notícies relacionades

L’ajuntament subrogarà el personal (cinc persones) que treballa actualment a la biblioteca i hi aportarà dos treballadors més. «En els pròxims mesos es realitzarà la formació d’aquests treballadors en els programes informàtics i processos que utilitzen les biblioteques públiques», remarquen des del consistori. «Es preveu que tot estigui a punt per obrir l’equipament com a biblioteca municipal la pròxima primavera», afegeixen.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO