Després de diversos assalts

Mataró instal·la portes reforçades i reixes en escoles per evitar robatoris durant l’estiu

El consistori preveu invertir uns 200.000 euros en totes les actuacions previstes als centres educatius de la ciutat

Mataró instal·la portes reforçades i reixes en escoles per evitar robatoris durant l’estiu

ACN (Ayuntamiento de Mataró)

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Mataró (Maresme) ha començat a instal·lar portes reforçades i reixes als centres educatius de la ciutat. L’acció es porta a terme després d’un any en què s’han registrat diversos assalts en escoles de la localitat, d’on els lladres s’han portat tota mena de material, sobretot d’electrònica, com ordinadors i tauletes.

La previsió del consistori és destinar a aquest reforç de la seguretat un total de 200.000 euros, dels quals ja s’han executat uns 80.000. Entre les mesures dutes a terme en el dia d’avui, també destaquen la instal·lació de sensors d’alarmes en cinc escoles. Tot i que es desconeix l’autoria dels fets, es valora la possibilitat que es tracti de bandes organitzades.

Els principals robatoris s’han registrat en centres com els instituts-escola Mar Mediterrània, al barri de Cerdanyola, i Àngela Bransuela, al barri de Rocafonda. Amb més de 60 centres educatius a la ciutat, el consistori ha analitzat la vintena d’escoles públiques i, una vegada visitades, ha creat una memòria amb les accions necessàries i el pressupost necessari per reforçar-ne la seguretat.

«A l’escola Camí del Cros hem ampliat el servei d’alarmes i a la del Camí del Mig o la de Vista Alegre hem posat mecanismes perquè l’avís en cas d’intrusió sigui més àgil», explica Miquel Àngel Vadell, regidor d’Educació de Mataró. L’acció es porta a terme una vegada acabades les classes i davant el període estival, on l’activitat es redueix al mínim al juliol i queda totalment parada a l’agost.

Bandes organitzades

Els assalts d’aquestes característiques s’han registrat en altres localitats de l’entorn metropolità. Per aquesta raó s’actua, en la majoria de casos, incrementant la vigilància amb efectius de la policia local o fins i tot la contractació de seguretat privada.

Notícies relacionades

Tot i que en alguns casos s’ha posat sobre la taula la idea que es tracti d’antics alumnes que sàpiguin on es guarden els productes de més valor, guanya pes la teoria de les bandes organitzades. El consistori preveu que amb aquestes millores en la seguretat es redueixi la intencionalitat dels lladres d’accedir a les instal·lacions i que, en cas de fer-ho, tinguin menys marge de maniobra per buidar les dependències.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO