Situació desesperada

Entren a robar per cinquena vegada des de l’inici de curs en un institut escola de Mataró

  • Els assaltants es van emportar una trentena d’ordinadors del Mar Mediterrània en dues entrades diumenge a la tarda

  • Durant el robatori, els lladres també van regirar el despatx de direcció i van provocar un gran «desgavell» al centre

Entren a robar per cinquena vegada des de l’inici de curs en un institut escola de Mataró
1
Es llegeix en minuts

L’Institut Escola Mar Mediterrània de Mataró (Maresme) va patir aquest diumenge dos robatoris gairebé consecutius. En total ja en són cinc des de l’inici de curs, una dada que, segons la direcció, supera les xifres de qualsevol altre any. En els últims assalts, el centre ha perdut una trentena d’ordinadors.

El cap d’estudis de l’IE Mar Mediterrània, Marc Castañé, explica a l’ACN que els robatoris es produeixen cada vegada en terminis més curts: «Estem molt desprotegits i preocupats. El nivell anímic està per terra i la feina que fem amb els alumnes es veu molt perjudicada», assegura. Ara el centre demanarà al Departament d’Educació que torni a reposar el material amb l’esperança que no torni a desaparèixer.

Els robatoris de les últimes hores van tenir lloc a les tres i les sis de la tarda de diumenge. En una primera entrada, els lladres van aconseguir emportar-se alguns ordinadors: «Van entrar per la porta del darrere desmuntant el vidre de la porta», relata Castañé. Després d’una primera intervenció policial, els lladres hi van tornar unes hores més tard.

«A la tarda hi van tornar a entrar a fer el gran robatori. Han desaparegut molts ordinadors i la torre de l’ordinador central d’administració de la secretaria de l’escola», indica el cap d’estudis. Durant el robatori, els lladres també van regirar el despatx de direcció i van provocar un gran «desgavell» al centre. També han desaparegut dos telèfons mòbils de l’escola.

Situació desesperada

La direcció lamenta els fets tant per les pèrdues econòmiques i de material que suposa, com per l’impacte anímic en mestres i alumnes. «Arriben i veuen l’escola oberta i els vidres trencats», explica Castañé. A més, a l’aula, molts projectes es veuen interromputs per la falta de material fins que el Departament d’Educació pugui reposar-ho.

Notícies relacionades

De fet, el centre tampoc disposa ara de tauletes per a les aules perquè la Generalitat encara no les ha pogut reposar des de l’últim robatori que va patir l’escola. L’equip docent afirma que està desesperat per la situació, ja que malgrat comptar amb alarmes a pràcticament totes les dependències, els lladres «saben on van i marxen en pocs minuts». Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra tenen oberta una investigació per aclarir els fets.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO