Revetlla

El Maresme obrirà les platges per Sant Joan i reforçarà la vigilància per evitar aglomeracions

A Mataró es restringirà la circulació al passeig marítim i tres pobles prohibeixen explícitament les fogueres

El Maresme obrirà les platges per Sant Joan i reforçarà la vigilància per evitar aglomeracions
2
Es llegeix en minuts

La quinzena de municipis de costa de la comarca del Maresme mantindran les platges obertes durant la revetlla de Sant Joan. La decisió a l’extrem nord de Barcelona contrasta amb la dels municipis del sud, després que al Baix Llobregat i el Garraf l’opció per aquesta revetlla hagi sigut la de tancar l’accés al litoral per precaució. Com en un Sant Joan convencional, al Maresme els ajuntaments reforçaran la seguretat a les platges, sobretot per evitar aglomeracions, com marca el Procicat. A Mataró, per exemple, es restringirà l’accés al passeig marítim. També hi ha municipis que prohibeixen explícitament les fogueres, com són Cabrera de Mar, Canet de Mar i Caldes d’Estrac.

La capital de la comarca justifica la decisió per la situació epidemiològica a la ciutat, on el risc de rebrot és moderat des de fa setmanes. Igualment, no obstant, per evitar problemes greus de seguretat i convivència, la policia local prepara un dispositiu específic de vigilància i es restringirà la circulació de vehicles pel passeig marítim.

Al nord de la comarca, Calella confia en el sistema informàtic estrenat l’any passat per controlar l’aforament a les platges, també durant la revetlla. A més, hi haurà controls policials i s’ha activat un reforç de personal municipal per recolzar els agents. També tindran la platja oberta Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Santa Susanna.

Per sota de Calella, a Sant Pol de Mar, Canet de Mar i Arenys de Mar la decisió és la mateixa. L’Ajuntament d’Arenys de Mar explica que la policia local controlarà els usos indeguts de l’espai, com fer barbacoes o ‘botellons’, mentre que Canet de Mar és un dels tres municipis que explicita la prohibició de fer fogueres.

A les conegudes com les tres viles, Sant Vicenç de Montalt prohibeix menjar i beure a la platja, tot i que sí que hi autoritza el llançament de petards. A Caldes d’Estrac es prohibeixen les fogueres i la policia local reforçarà la vigilància al front marítim. I també obrirà les seves platges per a la revetlla Sant Andreu de Llavaneres.

Obertura consensuada

Al Baix Maresme, Vilassar de Mar, Premià de Mar, Cabrera de Mar i El Masnou han consensuat conjuntament l’obertura de les platges. Cabrera de Mar és un dels municipis que també prohibeix que s’hi facin fogueres i des del Masnou avisen que la policia local actuarà si s’observen zones d’aglomeració excessiva de persones.

Notícies relacionades

Finalment, Montgat encara no ha pres una decisió definitiva. És l’únic municipi costaner del Maresme que forma part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), però el consistori no es posiciona sobre si seguirà o no la directriu de l’AMB.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO