Malaltia neurodegenerativa

L’Hospital de Mataró posa en marxa una nova consulta específica per a afectats de parkinson

  • El centre hospitalari del Maresme atén cada any 400 pacients de la comarca amb aquesta malaltia

  • L’objectiu és atendre els afectats de forma més personalitzada i oferir-los diferents tractaments

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Servei de Neurologia de l’Hospital de Mataró (Maresme) ha posat en marxa una nova consulta específica per a afectats de parkinson. La neuròloga Pilar Sanz i la infermera Marta Capó són les encarregades d’atendre els pacients del centre mataroní i d’oferir-los diferents tractaments quan la malaltia està en fase avançada.

El parkinson és un trastorn del sistema nerviós que fa que el cervell no controli els moviments musculars. Es tracta d’una malaltia neurodegenerativa i crònica que afecta unes 160.000 persones a tot Espanya i que es presenta en una de cada cent persones de més de 60 anys. L’Hospital de Mataró atén cada any 400 maresmencs afectats de parkinson.

De fet, des del centre hospitalari expliquen que és la segona malaltia neurodegenerativa més freqüent, per darrere de l’alzheimer, i assenyalen que ja es preveu que el 2040 es dupliqui el nombre de casos al món.

També des de l’hospital assenyalen quins són alguns dels signes d’alerta que cal tenir en compte per contribuir al diagnòstic de la malaltia: tremolors, lentitud de moviment, problemes d’equilibri, pèrdua de memòria, problemes de llenguatge o una lentitud més gran en els temps de reacció.

Viure amb parkinson

Notícies relacionades

Des de l’Hospital de Mataró expliquen que, al ser una malaltia amb una gran quantitat de símptomes i que no té cura, afecta greument la vida dels pacients, cosa que provoca que aproximadament un 37% de les persones afectades siguin dependents i que aproximadament un 30% dels pacients pateixin depressió.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO