Cultura

El Museu de Mataró acull l’obra de l’artista Pere Casanovas

  • La mostra té una doble intenció: donar a conèixer la trajectòria de l’artista i destacar la rellevància de l’activitat desenvolupada pel seu taller

El Museu de Mataró acull l’obra de l’artista Pere Casanovas
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Museu de Mataró (Maresme) repassa la trajectòria artística de Pere Casanovas i la seva intensa col·laboració amb artistes tan significatius com Antoni Tàpies, Pablo Palazuelo, Antoni Llena, Frederic Amat, Perejaume o Josep Guinovart, entre d’altres.

Es tracta d’un projecte expositiu que s’ha plantejat com una doble intenció: donar a conèixer la trajectòria de Pere Casanovas i destacar la rellevància de l’activitat desenvolupada pel seu taller. Pere Casanovas. Escultor i col·laborador d’artistes, una mostra que s’emmarca al projecte Singulars, que repassa la trajectòria d’artistes de la ciutat.

En aquest cas, per la particularitat del projecte, que compta amb la participació d’obra d’altres artistes, «hem comptat amb la col·laboració de Manuel Guerrero, com a comissari, assagista i crític d’art», expliquen des de l’Ajuntament de Mataró.

D’aquesta manera, durant els mesos que durarà la mostra es realitzaran algunes activitats, visites dinamitzades i recursos educatius per al públic escolar.

Artista del metall

Nascut a Sant Miquel de Campmajor (Girona) el 1943, amb 14 anys Pere Casanovas es va instal·lar amb la seva família a Mataró, on va començar a treballar com a torner a la foneria Roure. Poc després va entrar al taller de Lluís Terricabres, ‘Terri’.

De l’experimentació inicial al camp de la pintura i de les arts plàstiques, Pere Casanovas va passar a centrar-se en l’escultura. Ell mateix explica que l’observació detallada de l’obra Sideroploide (1960-1963), de Salvador Aulestia, al Port de Barcelona, el va portar a voler treballar el metall.

Notícies relacionades

Amb l’obertura del seu propi taller, el 1974, Casanovas va iniciar una prolífica col·laboració amb els principals creadors del panorama artístic català. Del seu taller han sorgit obres tan significatives com Núvol i cadira, d’Antoni Tàpies, o David i Goliat, d’Antoni Llena.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO