14-F

Mataró prepara un dispositiu de més de 300 persones per a les eleccions al Parlament de Catalunya

  • La Creu Roja i l’Ajuntament de Mataró, com en altres ocasions, oferiran un servei d’acompanyament per a persones amb mobilitat reduïda

  • S’habilitaran 116 meses a 31 col·legis electorals, cosa que suposa el mateix nombre de meses que en les últimes eleccions

Mataró prepara un dispositiu de més de 300 persones per a les eleccions al Parlament de Catalunya
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró (Maresme) ha dissenyat un dispositiu de més de 300 persones, entre agents de policia i personal de recolzament, per vetllar «pel compliment de totes les mesures de seguretat als col·legis electorals» el pròxim 14 de febrer. Així, des del consistori han assenyalat que també es reforçaran els serveis d’atenció telefònica i es constituirà un comitè de seguiment de la jornada electoral per gestionar les possibles incidències.

Concretament, el dispositiu comptarà amb 173 policies per garantir la vigilància dels 31 col·legis electorals (97 agents de Mossos d’Esquadra i 76 de Policia Local). D’altra banda, hi haurà 31 treballadors municipals (un per escola) com a «responsables de seguretat sanitària de cada un dels espais». En aquests casos, portaran una armilla blava i una acreditació de l’Ajuntament.

També vestiran amb armilla blava i acreditació les 103 persones contractades pel consistori perquè es dediquin, específicament, a fer «tasques de gestió de cues», que variaran en funció de la complexitat de l’espai. Finalment, els centres electorals comptaran amb personal de neteja per «garantir la desinfecció contínua dels espais».

Col·legis electorals

Al llarg d’aquesta setmana, els 31 responsables de seguretat sanitària dels espais electorals rebran formació per conèixer aspectes com: les normes específiques que marca el PROCICAT per al procés electoral; les especificitats pròpies del local electoral que tenen assignat (ubicació de les meses, distància entre membres de les meses, recorreguts d’entrada i sortida, etc.); instruccions generals per donar la ciutadania en el moment d’arribada al centre; i el protocol per resoldre incidències que es puguin produir, entre d’altres.

A més, la Creu Rojai l’Ajuntament de Mataró també oferiran, com en altres ocasions, un servei d’acompanyament per a persones amb mobilitat reduïda perquè puguin exercir el seu dret a vot.

Aquest servei es pot sol·licitar al Telèfon d’Atenció Ciutadana 010 fins al 12 de febrer a les 19 h. No obstant, des del consistori remarquen que les persones amb positiu de Covid-19 o confinades a partir del 4 de febrer no podran demanar el servei d’acompanyament.

On votar

Per a aquesta ocasió, s’habilitaran 116 meses a 31 col·legis electorals (locals o equipaments). El nombre de meses és el mateix que en les últimes eleccions però un 56% d’aquestes han canviat de centre i, en un 10% més dels casos, malgrat mantenir la mateixa escola, els votants hauran d’accedir per una direcció diferent a l’habitual per canvis en l’espai de votació i reorganització dels circuits d’entrada i sortida.

Des de l’Ajuntament assenyalen que hi haurà cartells informatius a cada col·legi electoral, i també en els que ho han deixat de ser, perquè tota ciutadà «que prèviament no s’hagi assabentat que el seu punt de votació ha canviat», sàpiga on s’ha de dirigir.

Notícies relacionades

A l’hora d’anar a votar, es demana respectar les franges horàries establertes per la Generalitat, segons si s’és: col·lectiu de risc (de 9 a 12 h), ciutadania en general (de 12 a 19 h) o persones en quarantena (de 19 a 20 h).

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO