Energies renovables

Comencen a construir una planta fotovoltaica per a l’Hospital de Mataró

Pretén convertir-se en una de les instal·lacions més grans per a autoconsum en un centre sanitari públic de Catalunya

1
Es llegeix en minuts

Endesa ha començat a construir una planta fotovoltaica per a l’Hospital de Mataró que pretén convertir-se en una de les instal·lacions més grans per a autoconsum en un centre sanitari públic de Catalunya, ha informat la companyia. L’elèctrica, que va ser adjudicatària del concurs que va impulsar el setembre passat Consorci Sanitari del Maresme, gestor de l’hospital, instal·larà 762 mòduls policristal·lins a la coberta plana del centre, que ocuparan una superfície total de 1.600 metres quadrats.

La potència de la instal·lació serà de 284,16 quilowatts de pic, mentre que la producció anual d’energia s’estima en uns 415.000 quilowatts per hora, cosa que permetrà reduir l’empremta de diòxid de carboni fins a les 137 tones de CO2, equivalents a la capacitat d’absorció de 13.300 arbres.

La nova instal·lació també permetrà reduir el consum energètic anual des del primer dia de captació solar, fet que equivaldrà a la despesa en llum i gas de 77 llars de quatre persones o a la de quatre centres del consorci junts –els CAPs de Mataró Centre, Cirera Molins i Argentona i la residència Sant Josep–.

Notícies relacionades

Endesa realitza aquest servei en la modalitat «clau en mà», és a dir, l’empresa assumeix tot el projecte des de l’inici de la idea, les obres, el projecte tècnic, la direcció dels treballs i l’obtenció de visats o permisos gràcies a un contracte d’arrendament operatiu a cinc anys.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Endesa Mataró