ANY 2021

Mataró preveu un «ajust pressupostari» de 8 milions d'euros amb la desaprovació de l'oposició

Els partits carreguen contra la pujada de la taxa d'escombraries i l'increment de l'IBI, tot i que podrien recolzar el pla de racionalització per reduir la despesa

D'altra banda, el consistori prepara un paquet de mesures per a l'estalvi energètic, com el canvi de l'enllumenat públic per tecnologia led

mataro

mataro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’impacte econòmic de la crisi de la Covid-19 ha deixat tocades les finances dels municipis. En concret, l’Ajuntament de Mataró, que aquest any ja ha fet ajustos per valor de 2,6 milions, preveu un «ajust pressupostari» de 8 milions d’euros en el pressupost del 2021.

El govern municipal ja està estudiant la manera d’equilibrar els comptes i «una de les vies és la generació d’ingressos a través de l’increment de les ordenances», segons el regidor d’Adminitració, Juan Carlos Jerez (PSC). La taxa de les escombraries serà una de les pujades inevitables de cara al nou contracte de servei que prepara el consistori, així com un augment «poc significatiu» de l’IBI. També s’està treballant en l’aplicació de mesures de racionalització per reduir la despesa municipal.

Es preveu que el pla de racionalització del consistori arribi «a un parell d’anys més», ja que l’impacte econòmic de la pandèmia pot durar fins al 2023. Jerez explica que s’estudiarà si és sostenible continuar gestionant serveis competents d’altres administracions, i així poder reduir costos i optimitzar la gestió.

L’oposició carrega contra la pujada d’impostos

L’oposició al complet ha carregat contra les intencions del govern municipal en matèria de finances. ERC defensa que amb «aquest mar de fons» no es pot «demanar un nou esforç a la ciutadania». A més, consideren que el consistori fa un ús dels ingressos «poc eficient en benefici del comú». Els republicans es mostren oberts a «treballar conjuntament» el pla de racionalització, ja que consideren que és «un bon punt de partida».

Ciutadans, d’altra banda, també ha manifestat el seu rebuig dels plantejaments econòmics del consistori. Exigeix que el govern «afronti amb serietat, compromís i sense frivolitats econòmiques i socials» els diferents problemes de la ciutat.

Junts per Mataró considera que l’equip liderat per David Bote «comença la casa per la teulada». Afirmen que apujar la taxa de les escombraries «quan la ciutat està més deixada que mai» no és una mesura adequada. Sobre la intenció d’incrementar l’IBI defensen que «és precís projectar i repensar abans que augmentar encara més la pressió fiscal».

Estalvi energètic

Internament, l’Ajuntament de Mataró preveu impulsar mesures d’estalvi energètic als diferents equipaments municipals, el canvi de l’enllumenat públic per tecnologia led o la simplificació de l’organigrama municipal i l’optimització de la plantilla.

Notícies relacionades

El consistori continua sol·licitant a Bankia l’antiga seu central per centralitzar els serveis.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA