CRISI SOCIAL I SANITÀRIA

Mataró modifica el pressupost per afrontar la crisi sanitària i social de la Covid

La modificació, que mobilitza 9,4 milions d'euros, permetrà cobrir les despeses extraordinàries derivades de la pandèmia

ajuntament-mataro

ajuntament-mataro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ple de l’Ajuntament de Mataró, reunit en sessió extraordinària aquest dijous, 16 de juliol, va aprovar una modificació pressupostària que mobilitza 9,4 milions d’euros per poder donar resposta a l’escenari generat arran de la crisi sanitària de la Covid-19. L’expedient modificatiu s’ha aprovat amb els vots favorables del govern municipal (PSC i ECPM) i de Ciutadans, i les abstencions d’ERC-MES i Junts per Mataró.

Des que va començar la pandèmia, el consistori ha pres diferents mesures per «minimitzar el cop social i econòmic». Aquestes mesures han tingut un impacte econòmic en les finances municipals que avui s’estima en 9,44 milions d’euros, provocat principalment per «la pèrdua d’ingressos i l’increment de la despesa extraordinària».

Segons assenyalen des del govern municipal, en línies generals, aquesta revisió del pressupost 2020 permetrà: destinar els recursos que no s’han gastat o que ja es preveu que no es gastaran a cobrir la despesa extraordinària generada per la Covid-19; mobilitzar recursos per finançar accions previstes en el pla de reconstrucció social i econòmica; cobrir el dèficit generat per la Covid-19.

«No serà suficient»

Notícies relacionades

Aquesta revisió, no obstant, des de l’ajuntament indiquen que «no serà suficient per abordar la situació de dèficit derivada de la crisi sanitària», i per això ja s’està treballant en un segon expedient modificatiu del pressupost 2.020. A més, el consistori preveu cobrir el dèficit i les noves necessitats socials i econòmiques amb l’ajustament de la despesa i subvencions i ajuts procedents d’altres administracions.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA