COVID-19

Mataró Les Santes no seran les Santes

Tots els grups municipals segellen un acord per oferir una programació alternativa, però cap dels actes habituals se celebrarà

El consistori assenyala que està treballant en una oferta cultural amb «actes d'aforament reduït» i amb la participació d'entitats culturals de la ciutat

herald

herald

1
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo

Com ja va avançar EL PERIÓDICO fa dos mesos, Mataró no celebrarà la festa de les Santes com era habitual els últims anys. Després de setmanes de dubtes i indecisió, el govern municipal, conjurat amb la resta dels grups municipals, es resisteix a cancel·lar-les, però no se celebraran els grans actes habituals a causa de la pandèmia de la Covid-19.

L’acord el firmen els portaveus dels cinc grups municipals presents al consistori (PSC-CP; ECPM-ECG; ERC-MES-AM; Junts per Mataró i Ciutadans) i puntualitza que, per les característiques de les Santes i l’actual crisi sanitària, l’administració municipal «no pot garantir que la celebració de molts dels actes que cada any s’organitzen es desenvolupin amb les màximes garanties per a la salut».

Per aquesta raó, des del consistori admeten que «no es poden dur a terme la majoria dels actes festius». Una situació en què també es troben les festes de veïnat, dels barris o dels carrers de Mataró.

 

 «No cal dir que és imprescindible evitar un rebrot del virus, que suposaria un pas enrere com a ciutat i l’empitjorament de la greu situació econòmica que s’ha generat», exposa el text firmat pels diferents grups.

Alternatives als actes festius

Tot i que les Santes en el seu format i programació habitual no se celebraran fins al 2021, el consistori assenyala que està treballant en una oferta cultural amb «actes d’aforament reduït», amb la participació d’entitats culturals de la ciutat i propostes per a tots els públics i edats.

Des de l’ajuntament també s’assenyala que en totes les activitats «hi haurà un control d’accés» i que es prendran les mesures sanitàries i de distanciament físic «que marqui la normativa del moment».

Notícies relacionades

A més, tal com s’afirma en el document compartit, «és voluntat d’aquest consistori» que l’estalvi per al municipi que suposarà la suspensió forçosa dels actes festius, «sigui destinat a combatre efectes derivats de la Covid-19 en la reactivació social i econòmica de la nostra ciutat».

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA