Més detractors del pla

Bars i restaurants de Mataró demanen ampliar l'horari per accedir amb cotxe a la Riera

El 10 de febrer l'ajuntament va restringir el trànsit, però amb concessions als pares d'una escola

foto 3604141

foto 3604141

1
Es llegeix en minuts
acn

Després de poc més d’una setmana de l’aplicació del nou pla per restringir l’accés de vehicles al centre de Mataról’ajuntament topa amb els primers detractors. 

Primer va ser la pressió dels pares de l’escola Cor de Maria, que va obligar el consistori a fer marxa enrere el primer dia d’aplicació de les mesures, i ara és el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme que demana ampliar l’horari per accedir amb cotxe a la Riera. 

Els bars i restaurants demanen el lliure accés de 7.30 h a 11 h del matí –actualment és només de 7 h a 9.30 h–, i també una nova franja de 13.30 h a 15.30 h. L’objectiu, diuen, és facilitar la càrrega i descarrega «directa i davant dels establiments» i facilitar l’accés als restaurants a persones amb mobilitat reduïda.

L’ajuntament ha obert un període de prova d’implantació de les noves mesures que finalitza l’1 d’abril. Abans d’aquesta data es decidirà quines propostes s’adopten i quins es descarten. En cas de prosperar la petició dels restauradors, la Riera tornaria a quedar ocupada pels cotxes pràcticament durant tot el dia.

Notícies relacionades

I és que en aquesta proposta s’hauria d’afegir la cessió que ja s’ha fet als pares de l’escola concertada, que han aconseguit obrir una franja de trànsit lliure de 16.45 h a 17.15 h per poder arribar amb cotxe fins a la porta del centre.

Més notícies de Mataró