OBITUARI

Remigio Herrero, 'Remi', un dels homes clau del nou Mataró

2
Es llegeix en minuts
Saül Gordillo
Saül Gordillo

Periodista

ver +

Ha mort Remigio Herrero. Exregidor socialista de Mataró en l’època de l’alcalde Manuel Mas, ‘Remi’ era una bona persona.

El vaig tractar fa molts anys quan treballava a la redacció d’El Punt de la comarca del Maresme, en el Camí de la Geganta de Mataró. Parlar amb ell era imprescindible per entendre què passava a Mataró. Era el regidor millor connectat amb el carrer, amb les entitats, amb els barris. El millor complement polític i de gestió de Manuel Mas, de perfil més intel·lectual i institucional.

‘Remi’, a qui els Maulets van obsequiar un any amb un pastís a la cara anant a la missa de les Santes, representava el PSC més popular i obrer, més vinculat al votant de la immigració gràcies al qual Manuel Mas anava acumulant majories (algunes d’absolutes) i victòries electorals.

Afable, simpàtic, llegit i peculiar, ‘Remi’ era professor i després del seu llarg pas per la política municipal mataronina (també va arribar a ser diputat del PSC al Congrés, amb bufanda blanca) no va tenir cap problema en tornar a fer classes. Una mica com Joan Antoni Baron, servidors públics gens aferrats a càrrecs i al·lèrgics als seus privilegis.

De ‘Remi’ recordo moltes converses, una enorme disponibilitat per atendre els periodistes, alguns dinars memorables, i, per damunt de tot, dos objectes que el caracteritzaven, a part de la mítica bufanda blanca. El primer objecte, la seva mariconera. Era com una extensió del seu cos. Allà portava de tot.

Notícies relacionades

Era l’època dels mòbils no intel·ligents. Ell i la mariconera eren ‘smart’, però el mòbil no. L’altra peça que l’acompanyava habitualment era la bicicleta. Cada cap de setmana l’agafava, moltes vegades acompanyant l’alcalde Mas en els seus periples per les carreteres de la comarca. ‘Remi’ era un ciclista, d’aquells ciclistes de panxa prominent que omplen les nostres carreteres els caps de setmana.

Ha sigut fidel al seu partit, el PSC. Ha sigut fidel als seus alcaldes, i si no que ho preguntin a Manuel Mas o ara a David Bote, que és gairebé com un fill per a ell. Ha sigut fidel a la seva ciutat d’origen, i especialment des que hi va arribar, a la seva ciutat d’adopció, Mataró. La capital del Maresme no s’entendria, sobretot la seva transformació resultat dels successius ajuntaments democràtics, sense l’entusiasme i l’entrega del regidor i del ciutadà Remigio Herrero. Descansa en pau, ‘Remi’.

Temes:

Obituaris