alleugerint els tràmits

Mataró modifica l'ordenança municipal de llicències urbanístiques per agilitar i simplificar la seva tramitació

El nou redactat de la normativa, aprovada definitivament el dia 5 de desembre pel ple municipal de la ciutat, entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona

Suposa la desclassificació d'obres de llicència a comunicació prèvia; l'eliminació de la distinció entre llicència d'obres majors i menors o l'abreviació dels tràmits d'autorització de l'ocupació de la via pública, entre d'altres

925c48b9-c9a4-4db7-9dda-4eedbfc5e8b9

925c48b9-c9a4-4db7-9dda-4eedbfc5e8b9

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipal ordinari de l’Ajuntament de Mataró, celebrat dijous 5 de desembre, va aprovar definitivament la modificació de l’Ordenança municipal de llicències urbanístiques, que agilitarà i simplificarà els processos de tramitació en aquest àmbit.

L’ordenança entrarà en vigor a partir de l’endemà de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona.

La conversió de les llicències d’obres menors en comunicació prèvia és una de les novetats del text normatiu. El ple també ha aprovat inicialment una actualització de les normes urbanístiques del Pla general, relatives al títol II sobre Paràmetres comuns d’edificació i ús.

Els canvis principals

La modificació de l’ordenança municipal de llicències urbanístiques és una adaptació a la normativa de la Llei de simplificació administrativa i en la llei d’urbanisme, que essencialment suposa la desclassificació d’obres de llicència que passen a comunicació prèvia. 

Això comporta novetats com l’eliminació de la distinció entre llicència d’obres majors i menors (la d’obres majors continua com a llicència i la d’obres menors passa a ser comunicació prèvia), la simplificació dels tràmits d’autorització de l’ocupació de la via pública o la possibilitat de demanar l’informe del Consell de Patrimoni abans de fer la sol·licitud de llicència o de comunicació prèvia, entre d’altres.

Un altre canvi és la tramitació en un únic expedient integrat de les llicències d’obres i activitats en el cas de l’adequació de comerços i restaurants. Així doncs, s’implanta un tràmit únic mitjançant un nou règim de comunicació prèvia que permet resoldre en un sol expedient tots els aspectes derivats de les obres i del desenvolupament de l’activitat. 

Aquest règim de comunicació permet iniciar els treballs l’endemà de la presentació, i iniciar l’activitat immediatament després de la comunicació de la realització de les obres.

També se simplifiquen els tràmits interns, s’agiliten els tràmits d’informes de llicències i s’aprofita la implantació del’administració electrònica per facilitar els tràmits al ciutadà.

Modificació de les normes urbanístiques del Pla General

Amb el mateix objectiu d’agilitar i simplificar els tràmits, el ple de l’Ajuntament va aprovar dijous passat inicialment una modificació puntual per actualitzar alguns dels articles més utilitzats de les normes urbanístiques del Pla General d’Ordenació de Mataró. 

Notícies relacionades

El nou text, que se sotmet ara a un període d’informació pública, pretén facilitar l’autorització de les llicències d’obres i els canvis d’ús, a més d’aclarir aspectes confusos de la normativa.

Més notícies de Mataró

Temes:

Urbanisme