AMB PROPOSTES PER A TOTA LA FAMÍLIA

Arriba a Mataró el festival Tral·larí, amb música i activitats gratuïtes per als més petits de la casa

L'esdeveniment se celebrarà el 14 i 15 de setembre, al Parc de l'Escorxador

Els grups El Pot Petit i Xiula seran els caps de cartell de la programació

potpetit3

potpetit3

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Arriba a Mataró un festival de música i activitats destinat als més petits de la casa totalment gratuït. Es diu Tral·larí, i se celebrarà els pròxims 14 i 15 de setembre al Parc de l’Escorxador de la capital del Maresme.

Al voltant d’aquest edifici modernista s’ubicarà aquest festival pioner, ple d’escenaris, espais i estands perquè nens i pares puguin disfrutar d’una programació que té en l’aposta musical el seu principal punt fort. Una programació que, a més, vol abraçar elements com el creixement, la sostenibilitat, la comunitat, la diversitat, l’educació i la música. 

Segons els seus organitzadors, Tral·larí vol ser una cita important al calendari i omplir el buit existent fins ara, tant a nivell de programació específica per a famílies com a nivell de referent just després de la tornada a l’escola.

En aquest sentit, i per fer-ho accessible a tota la població, la proposta del Tral·larí serà completament gratuïta durant les dues jornades en què durarà l’esdeveniment.

Caps de cartell i activitats

Tral·larí aposta per dos dels quatre grans grups de música familiar en català: El Pot Petit i Xiula. Una programació musical que es complementarà, el diumenge 15, amb un concert-vermut familiar especial, que servirà de final de festa i de clausura del festival.

A més dels concerts, els assistents al Tral·larí podran disfrutar d’una multiplicitat d’activitats totalment gratuïtes i en diferents franges horàries. Es tracta de, per exemple, tallers de construcció de peces o d’experimentació amb el moviment lliure i el joc; activitats per a l’aprenentatge de la llengua anglesa; teatre; ioga; visionament de curtmetratges infantils; música; dansa; o manualitats, entre d’altres moltes més iniciatives per a tota la família.

Programa de les activitats que se celebraran durant el festival / festival tral·larí

Per això, el Tral·larí transformarà la fisonomia del Parc de l’Escorxador habilitant una sèrie d’espais diferenciats per fomentar la comoditat absoluta de les famílies assistents. Es crearan espais d’ombra per protegir-se de les hores de més sol i, a més dels dos escenaris, hi hauràl’àrea d’activitats, l’àrea de tallers i un espai interior per a nens. 

També comptarà amb un espai de repòs per a nens i lactants; i per millorar la mobilitat i comoditat dels assistents hi haurà un aparcament de cotxets. A tota això cal sumar l’àrea gastronòmica, amb una zona de ‘food-trucks’ amb productes ecològics i naturals de primera qualitat.

Sense ànim de lucre 

Segons els seus organitzadors, la idea del festival neix d’un grup de persones amb ganes de dotar la ciutat de Mataró i el Maresme d’un esdeveniment important, a nivell de país, dins de l’agenda de cites familiars.

Notícies relacionades

L’entitat cultural sense ànim de lucre Ralet Art i Cultura dona cobertura a l’organització del Tral·larí, amb la col·laboració de Liberula Verde Films. La iniciativa també compta amb el recolzament del’Ajuntament  però, sobretot, amb el patrocini del’Hotel Atenea Port Mataró.

Més notícies de Mataró