L'artista Mónica Vilert, guanyadora del premi Torres García-Ciutat de Mataró 2019

El concurs, que ja s'ha convertit en tot un referent en el panorama artístic de la seva categoria, ha rebut aquest any 255 treballs

d8elm7awsaazx1s

d8elm7awsaazx1s

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’artista mataronina Mónica Vilert ha guanyat el premi Torres García-Ciutat de Mataró 2019, que aquest any celebra la seva vuitena edició.

Durant l’acte d’inauguració, celebrat divendres passat 7 de juny a l’Ateneu Fundació Iluro, es va revelar el veredicte del jurat amb la proclamació de la guanyadora i els quatre guardonats.

El concurs, que ja s’ha convertit en tot un referent en el panorama artístic de la seva categoria, ha rebut aquest any 255 treballs, dels quals el jurat va seleccionar els quaranta finalistes que integren l’exposició i el guanyador i els altres guardonats.

La guanyadora d’aquest any ha sigut l’artista Mónica Vilert –nascuda a Mataró, el 1966–, per la seva obra ‘Sense títol’, mitjançant una tècnica mixta sobre tela i trepat, amb unes dimensions relativament grans (160x100 cm).

Els quatre altres guardonats han sigut Fernando Díaz Ge, per la seva obra de collage ‘Nou catecisme’; Joan ill, per la seva ‘Naturalesa morta’, feta amb una tècnica mixta de fusta, tela, polièster i pintura; Jo Milne, per la seva obra ‘Fossil founding XIV’ d’acrílic sobre mylar i fusta; i José Luis Paz Fo per la seva ‘Absència fragmentada’, elaborada amb esmalt i tinta sobre fusta.

L’acte d’inauguració de l’exposició de les 40 peces seleccionades va estar presidit per l’alcalde de Mataró, David Bote, que va entregar el premi a Vilert; i va comptar amb la presència del Secretari General de Cultura de la Generalitat, Francesc Vilaró, i del cònsol general de l’Uruguai a Barcelona, Pedro Valenzuela.

Notícies relacionades

L’exposició d’aquestes 40 obres finalistes es podrà veure en l’Ateneu Fundació Iluro (La Riera 92, Mataró), del 7 de juny al 23 de juliol.

Més notícies de Mataró

Temes:

Art