DIADA DE SANT NARCÍS

Els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró descarreguen la torre de nou amb folre i manilles a Girona

Prop de 3.000 persones es van congregar a la plaça del Vi per presenciar la diada castellera

 El quatre de nou amb folre dels Capgrossos de Mataró, en la Diada de Sant Narcís a Girona, aquest diumenge. 

 El quatre de nou amb folre dels Capgrossos de Mataró, en la Diada de Sant Narcís a Girona, aquest diumenge.  / GERARD VILÀ / ACN

2
Es llegeix en minuts
ACN

Tant els Minyons de Terrassa com els Capgrossos de Mataró van descarregar diumenge passat la torre de nou amb folre i manilles a la Diada de Sant Narcís de Girona. 

Van els èxits principals d'una jornada en la qual els malves també es van apuntar un altre gamma extra, el pilar de vuit, en una diada sense cap caiguda.

Per la seva banda, el grup local, els Marrecs de Salt, van protagonitzar tres rondes impecables descarregant per segona vegada en la seva història el tres de nou amb folre, que van inaugurar al juliol a la Festa Major de la seva localitat.

D'aquesta manera, els 'blauters' es van treure l'espina que portaven clavada des de l'any passat quan els va caure el mateix castell a la mateixa Plaça del Vi, que aquest diumenge va veure com el descarregaven per primera vegada. Els locals van completar l'actuació amb un cinc de vuit i la torre de vuit amb folre.

Castells i pilars sense caigudes 

En total, els Marrecs de Salt, els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró van descarregar nou castells i tres pilars sense cap caiguda.

Els malves es van apuntar una jornada rodona amb dos gamma extra, la torre de nou i el pilar de vuit. L'actuació es va completar amb un tres de nou amb folre i un quatre de nou amb folre, dues estructures que els de Terrassa controlen i que en cap moment van perillar.

Gairebé calcada va ser l'actuació dels Capgrossos de Mataró. Els de la camisa blava, que actuaven just després dels Minyons, van fer el mateix programa que els malves, excepte el pilar, que va ser de set i amb folre. Solvència per part dels de Mataró, que van marxar de la plaça amb un gamma extra, la torre de nou -el tercer de la temporada, el primer a Girona-, i la sensació d'haver estat a l'altura.

Assistència de prop de 3.000 persones

Els locals, per la seva banda, van fer la mateixa actuació que fa quatre mesos a la plaça Major de Salt, on van descarregar per primera vegada en la seva història el tres de nou amb folre.

Notícies relacionades

Aquesta vegada, però, amb menys dubtes. Van completar una gran actuació amb dos castells que tenen per mà, el dos de vuit amb folre i el cinc de vuit.

Tot això abans de fer quatre pilars de cinc amb una plaça del Vi a rebentar i que esclatava cada vegada que es descarregava un castell. Prop de 3.000 persones es van agrupar per veure la diada, marcada per la demanda constant de la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.