'Vitamina - Lideratge ètic i transformació social' obre un altre grup a Mataró
El segon grup d'aquest programa està format per joves de l'Associació Esportiva i Lleure de Cerdanyola i del Club de Futbol Pla d'en Boet.

El programa 'Vitamina - Lideratge ètic i transformació social', una proposta de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l'ONU, ha ampliat amb un segon grup la seva incidència a Mataró.
Aquest projecte té com a missió apoderar adolescents i joves perquè es converteixin en referents positius i líders ètics de processos de transformació social en els seus propis barris i entorns personals.
El segon grup de joves mataronins que inicien aquest programa formen part de l'Associació Esportiva i Lleure de Cerdanyola i del Club de Futbol Pla d'en Boet, tenen entre 13 i 16 anys i el seu àmbit d'influència són aquests dos barris de la capital del Maresme.
El grup es troba amb les conductores del programa cada els divendres a la tarda a les instal·lacions esportives de l'AEILL Cerdanyola.
PROJECTE AMB RECORREGUT
Aquesta ampliació consolida el treball de la Fundació Carta de la Pau a Mataró. El programa Vitamina es va començar a aplicar en aquesta localitat el setembre del 2015, amb un grup format per integrants de l'Associació de Joves Gitanos de Mataró, membre de la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya.
Aquest grup, que ja es troba en el segon any del programa, realitza les sessions els dimarts a la tarda al Centre Cívic Cabot i Barba.
QUÈ ÉS VITAMINA?
El projecte Vitamina- Lideratge ètic i transformació social està destinat a joves entre 12 i 16 anys vinculats amb entitats del barri o la ciutat en el qual es desenvolupa el projecte i, per tant, que ja mostren certa motivació i compromís.
El programa té una durada de quatre anys. En el primer any es treballa l'aspecte personal; en el segon, la part relacional de l'individu; en el tercer, el social-emprenedor i, en el quart, l'assoliment de l'autonomia (recerca de feina després dels estudis...).
Per realitzar aquest procés, durant el curs escolar, els joves es troben un cop per setmana guiats per un equip interdisciplinari de professionals de la Fundació Carta de la Pau.
A més, tenen el privilegi de conversar amb professionals de referència i conèixer projectes emprenedors que els ajuden a ampliar la seva mirada cap al món.
I, paral·lelament, l'equip director del projecte treballa amb els pares i les mares temes concrets que els poden ajudar que el seu fill o filla potenciï el creixement personal i l'apoderament (assetjament escolar, hàbits alimentaris, etc).
Notícies relacionades
Més notícies de Mataró
- Conflicte mercantil La jutge ordena al nou operador del bar Pinotxo de la Boqueria deixar d’utilitzar aquest nom comercial
- Club de fitnes Aitor Sánchez: «Ens qüestionem si és dolent sopar llegums però no si sopar pizza ho és»
- Universitat de Barcelona Un mosso que fa classes a la UB deté un home després de colar-se a la facultat per robar ordinadors
- Ciclisme Brutal caiguda a la Volta: l’italià Cataldo es trenca el fèmur, el maluc, dues vèrtebres, la clavícula amb un pneumotòrax
- Previsió meteorològica L’Aemet es pronuncia: així serà aquesta primavera 2023
- Moció de censura de Vox: quan se celebra, l’hora i el discurs de Ramón Tamames, en directe
- Conflicte a l’est Guerra Rússia - Ucraïna avui: última hora de la guerra un any després de la invasió de Putin
- Comicis La candidatura de Trias a les municipals del 2023 es dirà Trias per Barcelona
- Vida política ¿Qui és Ramón Tamames?
- Apunts polítics de la setmana ¿Qui hi guanya i qui hi perd amb la moció de censura de Vox? Tendència de vot