Ciutadans denuncia la crema d'una bandera espanyola a Mataró per part de joves de l'"esquerra radical independentista"

El grup la va sostreure de l'interior d'una parada que la formació havia instal·lat al centre de Mataró, segons ha explicat Juan Carlos Ferrando

L'associació Jovent Mataroní ha reivindicat l'autoria de l'acte a través de la xarxa social Twitter

quemabanderaespanolaenmataro

quemabanderaespanolaenmataro
policialocalquanshacrematbandera
banderaespanolaalaparadadeciutadansenlaesquinaentrelarierademataroylacallebarcelonadelacapitaldelmaresme

/

1
Es llegeix en minuts
JOAN SALICRÚ / MATARÓ

L'agrupació local de Mataró de Ciutadans ha denunciat la crema d'una bandera espanyola aquest dimarts al vespre, Dia de la Constitució, al centre de Mataró. Segons la versió dels d'Albert Rivera, un grup de joves d'òrbita de l'“esquerra independentista radical” va sostreure la bandera d'una parada que s'havia instal·lat durant tota la tarda a la cantonada entre la Riera i el carrer de Barcelona de la capital del Maresme.

“S'han concentrat uns trenta joves davant nostre, cap a les vuit del vespre, quan anàvem a tancar la parada. Un d'ells s'ha acostat a nosaltres, ha agafat una bandera espanyola i, després d'un forcejament, se l'ha endut i l'han cremat just davant nostre”, va relatar el portaveu del grup municipal de Ciutadans, Juan Carlos Ferrando.

En un primer moment, Ferrando va situar els joves en l'òrbita de l'"esquerra radical independentista" i concretament a l'entorn de la CUP i d'associacions juvenils com Arran. Acusacions que des de la CUP han negat rotundament. "Exigim una rectificació pública a Ciutadans per aquestes afirmacions", va reclamar el portaveu del grup municipal independentista, Juli Cuéllar.  

Però tres hores més tard que es produissin els fets i a través de Twitter, l'associació Jovent Mataroní en va admetre l'autoria, disculpant-ne tant la CUP com Arran. "Hem sigut nosaltres, és un acte simbòlic. La Constitució Espanyola no ens representa", van afirmar en un tuit. "No cremàvem una 'rojigualda', cremàvem la Constitució, màxim símbol de l'Estat feixista que és Espanya", van afegir.

DENÚNCIA ALS MOSSOS 

El portaveu de Ciutadans va explicar que ja van denunciar els fets als Mossos d’Esquadra, que es van personar al lloc després de rebre la trucada dels responsables de la formació socioliberal a Mataró, així com la policia local.

Després de l'incident, els responsables de Ciutadans a Mataró van decidir donar per finalitzada la instal·lació de la parada. 

Notícies relacionades

Per la seva banda, l'alcalde de Mataró, David Bote, va condemnar rotundament els fets: "No té sentit reclamar 'llibertat', i alhora, negar-l'hi a qui no pensa com tu. Condemno els fets i demano respecte a la llibertat d'expressió".

Més notícies de Mataró