Mobilitat

L’Estat encarrega el projecte del quart carril de l’AP-7 entre Martorell i Vilafranca

El pressupost de l’obra és de 140 milions

L’Estat encarrega el projecte del quart carril de l’AP-7 entre Martorell i Vilafranca

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha formalitzat el contracte de serveis per redactar el projecte del quart carril de l’AP-7 entre Martorell (Baix Llobregat) i Vilafranca del Penedès (Alt Penedès).

L’encàrrec, recollit al BOE d’aquest dijous, s’ha tancat per 3 milions d’euros, mentre que el pressupost de l’obra és de 140 milions. La construcció d’aquest quart carril serà en un tram de 23 quilòmetres.

L’obra forma part d’un projecte més ampli, d’uns 50 quilòmetres, amb el qual es preveu que el quart carril comenci al Papiol i arribi fins al Vendrell, segons va anunciar a l’abril el secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores. El MITMA precisa que la licitació es farà per fases.

Enllaç entre la B-40 i l’AP-7

L’actuació, segons Flores, pretén millorar la seguretat de l’AP-7 després que l’aixecament dels peatges hagi disparat el trànsit d’aquesta via. L’Estat calcula que cada dia passen 100.000 vehicles pel tram Papiol - el Vendrell. La xifra suposa un 20% més de circulació que abans de la retirada de les barreres i un 50% més si només s’analitza el trànsit de camions.

Notícies relacionades

Amb la construcció del quart carril, Flores també va anunciar la construcció d’un enllaç entre la B-40 a Abrera i l’AP-7 a l’altura de Martorell. Les dues mesures, va assegurar, suposen enterrar definitivament el pas del conegut com a Quart Cinturó pel mig de les vinyes del Penedès.

Llegeix totes les notícies de Martorell a EL PERIÓDICO Martorell