En tots els punts de vacunació

Madrid deixa de donar cites per a primera dosi de Pfizer davant l’escassetat de vials

  • El Govern d’Isabel Díaz Ayuso ha reclamat l’arribada de noves dosis de cara a les pròximes setmanes

1
Es llegeix en minuts

La Comunitat de Madrid ha deixat de facilitar cites per a l’administració de la primera dosi de la vacuna de Pfizer contra la Covid-19 en tots els punts de vacunació de la regió davant la falta de subministrament de vials, segons han informat des de la Conselleria de Sanitat.

El Govern d’Isabel Díaz Ayuso ha reclamat l’arribada de noves dosis de cara a les pròximes setmanes a causa que l’entrada de Pfizer –la més administrada a la regió amb 4.920.945 dosis– s’ha reduït a la meitat. En aquest sentit, segons dades de l’Executiu regional, el Ministeri de Sanitat està entregant aquest mes la meitat de les dosis de Pfizer que entregava al juny i l’estoc de vacunes, unes 380.000, s’estan reservant per a segones dosis ja compromeses.

No obstant, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va traslladar aquest dimecres a les comunitats autònomes en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) que al llarg d’aquest mes i el que ve «intentaria compensar aquelles comunitats on la distribució de vacunes ha suposat algun punt menys».

Notícies relacionades

La mateixa conseller va plantejar aquesta qüestió en la Interterritorial d’aquest dimecres, on va demanar més vacunes per a la regió, que ha rebut 7.515.545 dosis, de les quals ja n’ha administrat el 85,2%, és a dir, 6.400.207.

En concret, el percentatge de població de la Comunitat de Madrid amb la pauta completa se situa en el 43,8%. Tenint en compte només la població diana, establerta en 5,6 milions dels 6,8 milions de ciutadans a la regió, el percentatge d’immunitzats representa el 52,9%, mentre que el 70,8% compta amb almenys una dosi.