A Madrid

Tercer dia de recerca de la nena desapareguda a l’embassament de San Juan

Els familiars van dir que la menor va caure a l’aigua des de la plataforma d’una llanxa sense armilla salvavides

1
Es llegeix en minuts

Els Bombers de la Comunitat de Madrid han reprès aquest dijous la tercera jornada de recerca de la nena de 9 anys que aquest dimarts va caure d’una embarcació a l’embassament de San Juan, al municipi madrileny de San Martín de Valdeiglesias.

Des de les set del matí, la unitat de drons dels bombers ja han començat a sobrevolar la zona buscant pistes, informa Emergències 112 Comunitat de Madrid.

Els bombers també intervenen amb una barca per inspeccionar la superfície del pantà, on es creu que va desaparèixer la nena, per buscar qualsevol mena d’indici.

Al llarg del matí els agents del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil se submergiran al fons del pantà i ampliaran a poc a poc la zona d’immersió.

A més, agents forestals també recorreran els marges del pantà dins del dispositiu de recerca.

Aquest dimecres els GEAS de Madrid van treballar durant dotze hores sota l’aigua amb el recolzament del grup de Logronyo, amb un total de deu bussejadors.

Hi han participat membres de la Guàrdia Civil, els bombers, guardes forestals, Creu Roja, Protecció Civil i la policia local de San Martín de Valdeiglesias.

Durant la nit, diverses patrulles de diversos cossos han continuat treballant en el dispositiu de vigilància sense localitzar cap pista de la nena.

La menor estava amb altres nens en una plataforma de fusta instal·lada a la part posterior d’una llanxa quan en un moment donat els seus familiars la van perdre de vista i, després buscar-la pel lloc, van trucar a dos quarts de set de la tarda de dimarts als serveis d’emergències.

Els familiars van dir que la menor havia caigut a l’aigua sense armilla salvavides, han informat fonts de la investigació.

Des d’aquella tarda es va dissenyar un operatiu de recerca de la nena als voltants del Club Nàutic Ciutat de San Ramón.

Notícies relacionades

Les dificultats de la recerca es deuen a la profunditat de l’aigua a la zona, que arriba als 20 metres i que impedeix la visibilitat dels serveis d’emergència, que estan utilitzant un sonar.

Els familiars de la menor estan sent atesos per un equip de psicòlegs.

Temes:

Madrid