Festes patronals a Madrid

San Isidro 2021: Aquestes són les restriccions per Covid durant les festes

  • La capital viurà uns fastos sense revetlles però on sí que torna la música en viu

fsendra39640570 la paloma madrid170811125509

fsendra39640570 la paloma madrid170811125509 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts

Madrid celebra aquest cap de setmana, i per segon any consecutiu, un San Isidro marcat per la pandèmia de la Covid-19

La capital viurà unes festes patronals sense revetlles ni celebracions a la prada però on sí que torna la música en viu, amb més de 20 concerts gratuïts.

Què es pot fer i què no

La Comunitat de Madrid ha eliminat el toc de queda, però recomana el límit de sis persones als espais públics i privats. També aconsella que les reunions als domicilis es limitin als convivents. A més, continua amb el tancament perimetral a les àrees sanitàries amb més incidència.

L’hostaleria podrà obrir entre les 6 del matí i les 12 de la nit (en lloc de les 23.00, com fins ara), igual que els cines i teatres. Manté la suspensió d’activitat de les discoteques, sales de ball i altres locals d’oci nocturn, tot i que permet que posin terrasses i facin tasques de restauració.

El programa

L’actor i cineasta madrileny Santiago Segura serà el pregoner de les festes de San Isidro de la capital d’aquest any. Segura prendrà el relleu d’Elvira Lindo, pregonera el 2019, ja que el 2020 la pandèmia del coronavirus va obligar a cancel·lar les festes patronals de la ciutat, i es converteix així en el primer elegit per llegir el pregó sota el mandat de l’alcalde José Luis Martínez-Almeida.

D’aquesta manera, les festes abandonaran la seva seu habitual de la prada de San Isidro per repartir-se per tres escenaris: Conde Duque, Matadero i l’auditori del Parque Forestal de Entrevías.

A més, l’Associació de Firaires de Madrid, en col·laboració amb Ifema Madrid, acosta la tradicional prada de San Isidro a Ifema de la mà de ‘dj’, ‘food trucks’ i espais de zones verdes. Els assistents podran disfrutar d’una exposició fotogràfica al·lusiva a San Isidro que repassarà les edicions anteriors; una zona gastronòmica, amb una àmplia proposta de receptes tradicionals i ‘food trucks’, i un espai amb atraccions de fira.

Així mateix, per rememorar la mítica prada, s’han habilitat àrees verdes individualitzades per grups. Diversos ‘dj’ de la ciutat amenitzaran les tardes i nits a San Isidro a Ifema Madrid, amb una proposta musical que viatjarà des del xotis fins a l’actualitat, passant per la ‘movida’.

També toros

Notícies relacionades

A més, el modern Palacio Vistalegre serà escenari des de dijous d’una interessant fira de San Isidro «alternativa», que aprofita l’absència dels festejos tradicionals d’aquestes dates a la plaça de Las Ventas, tancada des de fa any i mig a causa de la pandèmia de la Covid. Serà així la segona plaça de toros, en importància i aforament, de la capital d’Espanya la que mantingui viva la flama, tot i que en un més petit nivell d’exigència, del que es considera el cicle més important de la temporada espanyola, aquesta fira de San Isidro que, al llarg de més de 30 festejos, marca cada any a Las Ventas el rumb de l’espectacle.

La pandèmia i les mesures sanitàries han impedit que la fira de San Isidro pogués celebrar a Las Ventas les seves dues últimes edicions, que haurien sigut les número 74 i 75 de la seva història des del 1947, any de la tímida arrencada de la que aviat es va convertir en la cita taurina de més importància i expectació a escala mundial.